16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Νιγηρία σε… κρίση

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Νιγηρία, που προπονείται μετ’ εμποδίων για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Αγανακτισμένοι οι παίκτες.

Οι Αφρικανοί παίκτες καταγγέλλουν την Επιτροπή Αθλητισμού της χώρας τους πως δεν τους έχει δώσει ακόμα τα χρήματα για την προετοιμασία τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ακόμα και ρουχισμού. Μετά τη Βενεζουέλα και την Ακτή Ελεφαντοστού, που βρίσκονται σε απεργία, οι Νιγηριανοί έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο δρόμο για τα ασιατικά παρκέ (31/08-15/09), αν και προς το παρόν δεν φέρονται διατεθειμένοι να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα, απέχοντας από τις υποχρεώσεις τους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε ο Έκπε Γιούντο στον προσωπικό λογαριασμό του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Αγαπητέ κόσμε του Αθλητισμού, με δύο εβδομάδες να απομένουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο η Επιτροπή Αθλητισμού της Νιγηρίας αρνείται να διαθέσει λεφτά για την προετοιμασία, τα ταξίδια και τη διατροφή. Έχουμε μια ιδιαίτερη ομάδα και πιθανώς την καλύτερη μέχρι τώρα. Ελπίζω αυτό να λυθεί σύντομα. Ωστόσο, δεν είμαι έκπληκτος, Έκπε», ήταν το μήνυμα του ο 32άχρονου σέντερ.

 

Ο συμπαίκτης του Σταν Οκόγε έγραψε, από την πλευρά του, επίσης μέσω Twitter: «Δεν μου αρέσει καθόλου που το κάνω, αλλά εγώ και οι συμπαίκτες μου προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο Κύπελλο και αντιμετωπίζουμε μεγάλα εμπόδια. Οι παίκτες, οι προπονητές και το επιτελείο πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπασκετικό κομμάτι και να αγνοούμε την πολιτική. Τα λέω όλα αυτά γιατί η Επιτροπή Αθλητισμού της Νιγηρίας δεν μας έχει δώσει ακόμα τα χρήματα για το ταξίδι, τη διαμονή και άλλα. Φυσικά θα τα καταφέρουμε, θα εμφανιστούμε στην Κίνα και θα παλέψουμε για την πατρίδα μας, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει».

 

Στο ίδιο μήκος είναι και το μήνυμα του Τσιμέζι Μετού, των Σαν Αντόνιο Σπερς: «Είναι τιμή και προνόμιο να παίζεις για τη Νιγηρία, η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, η Επιτροπή Αθλητισμού της Νιγηρίας αρνείται να καταβάλλει τα χρήματα που δικαιούμαστε για την προετοιμασία, τη διατροφή, τα ταξίδια και τον εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη διοργάνωση. Αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα, καθώς ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες πρέπει να πληρώσουν τα πάντα μόνοι τους. Ελπίζω το θέμα να επιλυθεί από τις αρμόδιες αρχές, καθώς εγώ και οι συμπαίκτες μου προσπαθούμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για την επίτευξη του στόχου μας, να ανέβουμε στο βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ