11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Νιγηρία θέλει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα μέχρι να γίνουν. Πολύ νερό πρέπει να κυλήσει στο αυλάκι, πολλά μπορεί να γίνουν ως τότε (ακόμα και να ακυρωθούν εντελώς λόγω κορωνοϊού, ας μην το ξεχνάμε κι αυτό...) και πολύ περισσότερα να ειπωθούν και μετά να ξεχαστούν.

Όπως, ας πούμε, η αισιοδοξία που εκφράζουν στη Νιγηρία για την παρουσία τους στο ολυμπιακό τουρνουά. Αισιοδοξία την οποία θα χαρακτήριζε κανείς υπέρμετρη, ακούγοντας όσα λέει ο Σταν Οκόγιε. Ένας έμπειρος, πάντως, παίκτης, που παίζει χρόνια στην Ευρώπη και γνωρίζει τους διεθνείς συσχετισμούς:

"Η σημερινή γενιά είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πολύ ψηλά το μπάσκετ της Νιγηρίας. Το λέμε συνεχώς μεταξύ μας. Θέλουμε να παραμείνουμε στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων. Θέλουμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονούμε γι' αυτό", δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του ο γκαρντ της Γκραν Κανάρια!

Η Νιγηρία στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής το 2015 για πρώτη φορά στην ιστορία της και η αλήθεια είναι ότι διαθέτει μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο, αν και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν τα κατάφερε. "Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει ως τη διεκδίκηση των μεταλλίων, αν είχαμε περάσει από το γκρουπ της πρώτης φάσης. Αλλά δεν τα καταφέραμε", είπε ο Οκόγε.

Οι φιλοδοξίες που τρέφει η Νιγηρία για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες φαίνεται και από την προσπάθεια που κάνει να "στρατολογήσει" τον σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Σπένσερ Ντιγουίντι, οι επαφές με τον οποίον προκειμένου να αποκτήσει νιγηριανή υπηκοότητα έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ