23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Νίμπουρκ ξυπνά μνήμες… (vids)

Η ΑΕΚ δίνει την Τετάρτη τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα της για το 2018 κόντρα σε έναν αντίπαλο, που σημάδεψε την πορεία της στο Basketball Champions League την περασμένη σεζόν και οι αναμετρήσεις μαζί της αποτέλεσαν ορόσημο στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου. Τη Νίμπουρκ.

Η Ένωση βρήκε μπροστά της την μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας στη φάση των "16" της περσινής διοργάνωσης. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει την απογοήτευση που προκάλεσε η ήττα στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (88-98), η οποία έφερε τον άδοξο αποκλεισμό από τα προημιτελικά προ των πυλών; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα πρώτα 35 λεπτά του επαναληπτικού αγώνα, που έφεραν την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού και με το ένα πόδι να κρέμεται πάνω από αυτόν; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το τρίποντο του Πάντερ;

Το basketa.gr, πάντως, δεν ξεχνά. Και θυμίζει μέσω βίντεο τους δύο μεγάλους περσινούς αγώνες της ΑΕΚ με τη Νίμπουρκ για να φτιάξει λίγο το κλίμα πριν από την αναμέτρηση της Τετάρτης.

Στις 7 Μαρτίου η Νίμπουρκ ήρθε στην Αθήνα κι έκανε ένα εντελώς απροσδόκητο πάρτι στο ΟΑΚΑ. Ο Κέντρικ Ρέι, που πλέον έχει ανέβει επίπεδο και αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, τελειώνοντας τον αγώνα με 30 πόντους και 6 ασίστ. Δίπλα του ο φόργουορντ Άλεξ Ντέιβις με 20 πόντους έκανε το παιχνίδι της ζωής του, ενώ ο Γιουτζίν Λόρενς, που συνεχίζει να αγωνίζεται και φέτος στη Νίμπουρκ, είχε 14 πόντους και 8 ασίστ κι έκανε κι αυτός μεγάλη ζημιά στην σχεδόν ανύπαρκτη άμυνα της ΑΕΚ. Ο Μάνι Χάρις με 25 πόντους και 6 ασίστ έκανε μεγάλο παιχνίδι για την Ένωση, αλλά τι να το κάνεις χωρίς άμυνα;

Αν έχετε αρκετό χρόνο να "σκοτώσετε", ιδού και ολόκληρος ο αγώνας:

Στις 14 Μαρτίου η ΑΕΚ πήγε στην Πράγα για τον επαναληπτικό χωρίς πολλές ελπίδες, αφού, όπως και να το κάνει κανείς, μια διαφορά 10 πόντων δύσκολα ανατρέπεται εκτός έδρας. Η ροή του αγώνα επιβεβαίωνε το παραπάνω. Στο 36' η Νίμπουρκ ήταν μπροστά με 79-78 και το να καλύψει η ΑΕΚ τη διαφορά των 10 πόντων στα εναπομείναντα 4 λεπτά έμοιαζε με άθλο.

Κι όμως. Οι παίκτες της Νίμπουρκ άρχισαν να κάνουν αίφνης το ένα λάθος μετά το άλλο, ο καταπληκτικός και σε αυτό το παιχνίδι Μάνι Χάρις με επτά αναπάντητους πόντους έδωσε το σύνθημα της ανατροπής και στο 39΄ο Μάικ Γκριν ισοφάρισε για πρώτη φορά τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο Ρέι έδωσε μιαν ανάσα στη Νίμπουρκ κάνοντας το 90-82 και καθώς αμέσως μετά η ΑΕΚ αστόχησε σε τρίποντο, όλα φάνηκε να τελειώνουν όταν ο Πούμπρλα κέρδισε φάουλ και στήθηκε στη γραμμή των βολών 16'' πριν από το φινάλε. Όμως τις έχασε και τις δύο!

Και η τελευταία επίθεση ανήκε στην ΑΕΚ. Την πήρε ο Κέβιν Πάντερ. Σηκώθηκε για τρίποντο και... τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Κι εδώ όλος ο αγώνας. Για συλλεκτικούς λόγους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ