19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η νίκη ήρθε με τέσσερα ρεκόρ περιόδου

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη 18η νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα χάρη στην εξαιρετική αποτελεσματικότητα του από μέση και κοντινή απόσταση. Έχοντας 24/38 δίποντα (63,15%) σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν τα 26/43 (60,46%) του εντός έδρας με την Εφές.

 

Αυτοί οι 48 πόντοι που ήρθαν είτε μέσα στη ρακέτα, είτε κοντά σε αυτήν σε μεγάλο βαθμό ήταν προϊόν συνεργασιών, κάτι που φανερώνεται από τις 21 ασίστ που καταγράφηκαν στην στατιστική των ερυθρόλευκων και που επίσης αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 20 ασίστ του εκτός έδρας αγώνα με την Μπασκόνια ενώ η κορυφαία εντός έδρας επίδοση ήταν οι 18 τελικές πάσες του ματς με την Εφές.

 

Παράλληλα οι παίκτες του Ολυμπιακού ισοφάρισαν την κορυφαία εντός έδρας επίδοση τους με τις έξι τάπες που μοίρασαν, όσες δηλαδή και κόντρα στην Εφές. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη των οχτώ κόντρα στη Ζαλγκίρις.

 

Στατιστικά τουλάχιστον αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθώς έφτασε για 7η φορά στις 25 αγωνιστικές σε τριψήφιο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης με 101.

 

Για να μπορέσει όμως η Νταρουσάφακα να πλησιάσει, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική νωθρότητα της 3ης περιόδου. Οι 25 πόντοι που δέχτηκε ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα, ήταν η 2η χειρότερη αμυντική επίδοση του στο ΣΕΦ μετά τους 26 που είχε δεχτεί στη 2η περίοδο με τον Παναθηναϊκό ενώ 25 είχε δεχτεί και στην 1η περίοδο με την ΤΣΣΚΑ.

 

Οι ερυθρόλευκοι επέτρεψαν πάντως στους αντιπάλους τους να ανανεώσουν 17 επιθέσεις τους με ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη σχετική τους επίδοση αφού τόσα είχε και η Εφές στο ΣΕΦ.

 

Στον αντίποδα όμως είναι κάτι σαν «παράσημο» για την άμυνα του, το 10% με το οποίο σούταραν οι Τούρκοι από το τρίποντο. Πριν το ΣΕΦ είχαν ποσοστό 38,44%. Αυτά τα 2/20 τρίποντα ήταν η χειρότερη επίδοση ομάδας που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός φέτος. Η προηγούμενη ήταν το 11,76% (2/17) που είχε ο Ερυθρός Αστέρας επίσης στο ΣΕΦ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ