26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Η Μπούργος στον τελικό

Πιο γεμάτη και πιο ποιοτική ως ομάδα, η Μπούργος επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της έναντι της Ντιζόν και με την καθαρή νίκη της με 81-67 στον πρώτο ημιτελικό τσέκαρε το εισιτήριό της για τον τελικό του final-8 του BCL, που θα γίνει την Κυριακή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Μπούργος διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο σε έναν τελικό. Μπενίτε και Χόρτον ήταν οι καλύτεροι της ισπανικής ομάδας.

Πέντε λεπτά χρειάστηκε η Μπούργος για να πάρει μπροστά και να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο. Η αρχική νωθρότητα και αστοχία της είχε ως αποτέλεσμα η Ντιζόν να προηγηθεί με 11-7 στο 5', αλλά στα επόμενα 4,5 λεπτά η ισπανική ομάδα έτρεξε ένα σερί 13-0 με πρωταγωνιστή τον Μπενίτε και πέρασε μπροστά με 20-11. Το δεκάλεπτο δε, έληξε με 23-13 χάρη σε ένα ακόμα τρίποντο του Χόρτον.

Τα τρίποντα και ο γρήγορος ρυθμός, απόρροια της καλής άμυνας που έπαιζε, ήταν τα δύο βασικά όπλα της Μπούργος, που παρά τις αλλαγές του προπονητή της, συνέχιζε να κυριαρχεί και στη δεύτερη περίοδο. Από την περιφέρεια ευστοχούσαν πολλοί (Μακ Φάντεν, Μπαρέρα, Χόρτον), ενώ στην άμυνα η παρουσία των Κράβιτς και Σάκχο στο "5" ήταν εγγύηση ότι οι αντίπαλοι δεν θα πλησίαζαν. Το εύκολο ριμπάουντ και τα κλεψίματα είχαν ως αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς και να φτάσει στους 18 πόντους (36-18) λίγο μετά τα μισά του δεκαλέπτου.

Μετά από ένα τάιμ άουτ, που πήρε ο κόουτς Λενιάμ, η Ντιζόν έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Βελτίωσε την άμυνά της, στην επίθεση γύρισε καλύτερα την μπάλα βρίσκοντας καλά σουτ κοντά ή μακριά από το καλάθι και με τον Ζουλιέν να δίνει τις περισσότερες λύσεις μείωσε 38-30 στο 18' με σερί 12-2. Όμως ο Μπενίτε με τρίποντο αμέσως μετά ξεμπλόκαρε την Μπούργος, που έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη και πάλι με διψήφια διαφορά (43-30).

Στην τρίτη περίοδο η Ντιζόν κατάφερε να ανακόψει το γρήγορο ρυθμό της Μπούργος και να μπει ξανά μέσα στο παιχνίδι, παρότι δεν μπόρεσε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Με τον Χόλστο και τον Φαν Βάιν μείωσε αρχικά 45-39 στο 22' και στο 27' έκανε το 55-49, όμως και στις δύο περιπτώσεις η Μπούργος βρήκε τρόπο να διατηρήσει το προβάδισμά της σε επίπεδα ασφαλείας. Η ισπανική ομάδα δεν μπορούσε να τρέξει πλέον, ενώ έχασε και την ευστοχία της από την περιφέρεια, πράγμα που τη δυσκόλευε να βρει επιθετικές λύσεις. Όμως η άμυνά της λειτουργούσε καλά κάθε φορά που η Ντιζόν πλησίαζε πολύ, ενώ ο Χόρτον ως η πλέον αξιόπιστη επιθετική αιχμή της την έβγαζε από τη δύσκολη θέση, με αποτέλεσμα στο 30' να προηγηθεί με 59-50.

Το σκηνικό διατηρήθηκε ίδιο στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περίοδου, ωστόσο στο 34' ο Βίτορ Μπενίτε αποφάσισε να πάρει τ' όπλο του. Μέσα σε ένα λεπτό ο Βραζιλιάνος πέτυχε 8 συνεχόμενους πόντους και η Μπούργος ξέφυγε με 71-57 αρχικά και 73-57 στο 36'. Η Ντιζόν κόλλησε αυτό το διάστημα απέναντι στην άμυνα της ισπανικής ομάδας, καθώς μόνον ο Σάιμον έδειχνε διατεθειμένος να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, κι από τη στιγμή που έχασε την επαφή της με το σκορ, δεν μπορούσε πια να επστρέψει. Η Μπούργος νίκησε καθαρά και θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της Κυριακής.

ΤΟ "ΠΟΛΥΒΟΛΟ": Φάνηκε από την αρχή του αγώνα ότι ο Βίτορ Μπενίτε ήταν "ζεστός" και έτσι παρέμεινε σε όλη τη διάρκειά του. Ο Βραζιλιάνος ήταν η αιχμή του δόρατος της Μπούργος σκοράροντας 25 πόντους με 5/7 τρίποντα, ενώ έβαλε μεγάλα σουτ σε στιγμές που η Ντιζόν έδειχνε διάθεση να απειλήσει, κόβοντάς της τα πόδια.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπούργος σούταρε 13/31 τρίποντα και η Ντιζόν 7/24.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ