24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Μπιλμπάο άφησε εκτός την Τενερίφη (vids)

Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη έμεινε χωρίς νίκη στην τελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μπιλμπάο με το τελικό 78-70 πήρε το πρώτο δικό της θετικό αποτέλεσμα στη Βαλένθια. Η ομάδα των Καναρίων με την τρίτη της ήττα μένει εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης σε έναν όμιλο όπου φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα και η Μπασκόνια.

Οι Βάσκοι ήταν πιο συνεπείς και έδειχναν να θέλουν περισσότερο τη νίκη. Και οι δύο ομάδες έδειχναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, αλλά η Μπιλμπάο πήγαινε με μεγαλύτερη δύναμη στις φάσεις και ήταν πιο αποτελεσματική στην άμυνα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ένα προβάδισμα (12-20, 9’15’’). Τα τρίποντα του Σάλιν και του Ζάισλοφτ έδειξαν να αλλάζουν τις ισορροπίες (25-26, 14’30’’), ενώ παράλληλα η Τενερίφη έμοιαζε να θέλει να παίξει και καλύτερα στην άμυνα. Μία από τις ελάχιστες συνεργασίας Χουέρτας – Σερμαντίνι που έχουν βγει γενικότερα σε αυτό το τουρνουά οδήγησε στην ισοφάριση (28-28, 17’) με τον Ζάισλοφτ στα μισά της τρίτης περιόδου να δίνει και το προβάδισμα στους νησιώτες (43-41, 24’50’’).

Η Τενερίφη έμοιαζε όμως σε έναν ακόμη αγώνα να μην έχει καθαρό μυαλό, ενώ η διαχείριση των παικτών από τον Μουμπρού ήταν υποδειγματική. Επιστράτευσε τον 18χρονο Ρουίθ που τον δικαίωσε απόλυτα, ενώ έριξε στο παρκέ αργά στο δεύτερο ημίχρονο τον Ράφα Μαρτίνεθ και ξεκούραστος έκανε τη διαφορά. Το 49-51 (27’) έγινε 52-63 (31’) με τους Βάσκους να κερδίζουν τις μάχες των ριμπάουντ και να έχουν πιο καθαρό μυαλό και πλάνο που τους οδήγησε στο 78-70.

Ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος αγωνίστηκε για μία ακόμη φορά με έντονες ενοχλήσεις στον δεξί ώμο, σε 20'57'' είχε τέσσερις πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ήταν ο Ζάισλοφτ με 22 πόντους και 6/10 τρίποντα. Μαρτίνεθ και Ρουσέλ είχαν από 13 και Σουλεϊμάνοβιτς - Λέιμερς από δέκα για τους νικητές που άφησαν το παρκέ με το 39-24 στα ριμπάουντ.

Η Μπιλμπάο αγωνίστηκε χωρίς τον Τόμας Σράινερ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με την Μπανταλόνα πριν από δύο μέρες. Ο Αυστριακός γκαρντ εμφανίστηκε στο γήπεδο με πατερίτσες, καθώς έτσι υποστεί διάταση συνδέσμων στον αστράγαλο.

Ο προπονητής των Βάσκων, Άλεξ Μούμπρου, βρήκε απέναντί του δύο πρώην συμπαίκτες του στην Μπιλμπάο, τη σεζόν 2015-16, τον Μπόγρη και τον Άλεξ Σουάρεθ.

Επόμενη στάση για τις δύο ομάδες την Τρίτη (23/6) με την Ιμπεροστάρ Τενερίφη να αντιμετωπζει την Μπανταλόνα (22.30) και την Μπιλμπάο την Μπαρτσελονα (19.30). Όλοι οι αγώνες μεταδιδίονται από τα κανάλια Cosmote Sports.

Το αυριανό πρόγραμμα

16.30 Γκραν Κανάρια-Σαν Πάμπλο Μπούργος

19.30 Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια

22.30 Σαραγόσα-ΜόραΜπανκ Ανδόρρα

(ACB Photo: M. Pozo)

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ