17.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η μπασκετική πλευρά των Όσκαρ (vids, pic)

Μπορεί να μην υπήρχε μια ταινία με μπασκετικό περιεχόμενο, αλλά το μπάσκετ ήταν εκεί στη βραδιά Όσκαρ. Πρώτος και βασικός εκπρόσωπος ο κύριος που έφυγε από την σκηνή με το χρυσό αγαλματίδιο για β' ανδρικό ρόλο, ο Μαχερσαλά Αλί. Το εκπληκτικό "Green Book" πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας χάρη και στην δική του ερμηνεία, δίπλα στον Βίγκο Μόρτενσεν. Και μάλιστα δεν είναι καν η πρώτη φορά που αφήνει θριαμβευτής τη σκηνή, αφού Όσκαρ είχε κερδίσει και το 2016 και πάλι Β' Ανδρικού Ρόλου, για την ταινία "Moonlight".

Πριν από όλα αυτά όμως, γι' αυτόν υπήρχε το μπάσκετ. Αποφοίτησετο 1996 από το St. Mary’s College της Καλιφόρνια με πτυχίο στα ΜΜΕ. Συνέχισε στο SMC College με υποτροφία στο μπάσκετ, αλλά κάπου εκεί αποφάσισε να μην κυνηγήσει μια καριέρα στον αθλητισμό. Η συμμετοχή του σε μια παράσταση ήταν αυτή που τον οδήγησε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Μετά την αποφοίτησή του, σπούδασε ηθοποιία στο California Shakespeare Theater και στην συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου αρίστευσε και αποφοίτησε το 2000.

Τα κατορθώματα του ύψους 1.86 γκαρντ όμως έμειναν αποτυπωμένα σε διάφορα βίντεο, όπως αυτό:

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 x #Oscars winner Mahershala Ali can ball. ??? [via @ncaa]

A post shared by theScore (@thescore) on

Πάντως η δική του παρουσία δεν ήταν η μοναδική που είχε κάποια σχέση με το μπάσκετ. Υποψήφιος ήταν και ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, γνωστός για την αγάπη του για τους Νιου Γιορκ Νικς. Όταν ο Σάμιουελ Τζάκσον βγήκε να παρουσιάσει το βραβείο για καλύτερο προσαρμοσμένο σενάριο, το πρώτο που είπε στον Λι ήταν πως "μετά από 18 ήττες, οι Νικς πήραν μια νίκη απόψε!". Η αντίδραση του Σπάικ Λι ήταν μοναδική, όπως και αυτή όταν άκουσε πως κέρδισε και το Όσκαρ, πηδώντας στην αγκαλιά του Τζάκσον! Σκηνή που έγινε άμεσα viral! Τι άλλο να ζητήσει ένας άνθρωπος;

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ