33.7 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η μπασκετική… θεωρία του Λεύκιππου Ξάνθης (pics)

Με το… βαρύ όνομα του αρχαίου Ελληνα φιλόσοφου Λεύκιππου, του πρώτου ανθρώπου που εξέφρασε τη θεωρία ότι η ύλη αποτελείται από άτομα, οι… απαιτήσεις και οι προσδοκίες ήταν εξ αρχής μεγάλες. Η οποία αρχή τοποθετείται λιγότερο από ένα χρόνο πίσω, τον Μάιο του 2016!

Ο Λεύκιππος Ξάνθης είναι το νέο talk of the town στο μπάσκετ της πανέμορφης ακριτικής πόλης, διανύοντας μια εκπληκτική σεζόν και όντας μόνος πρώτος στον Ανατολικό Ομιλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Ταυτόχρονα, σήμερα  (9/4), αγωνίζεται στον τελικό κυπέλλου «Τάσος Χαραλαμπίδης» με αντίπαλο τον Γ.Σ. Ελευθερούπολης, τον αντίστοιχο πρωτοπόρο του Δυτικού ομίλου.

Η αρχική ιδέα της δημιουργίας μιας νέας ομάδας μπάσκετ στο Νομό Ξάνθης ανήκε στους Γιάννη Βλαχόπουλο, Aνέστη Δασκαλόπουλο, Δημήτρη Κουρουκερέζη, Χρήστο Σοφία, και Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ανθρώπους οι οποίοι είχαν έντονη συμμετοχή στη δημιουργία και την υλοποίηση του Φιλανθρωπικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ  Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης.

Οι συγκεκριμένοι μπασκετάνθρωποι πίστευαν ότι ο ξανθιώτικος μπασκετικός  «χάρτης» χωράει και μια τρίτη ομάδα, καθώς μέσα από την τριβή τους με το φιλανθρωπικό τουρνουά πολιτιστικών συλλόγων έβλεπαν ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να σταθούν σε επίπεδο Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ και μέσα από τις προπονήσεις να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα.

 Όλα έγιναν πιο εύκολα όταν συνάντησαν στον «δρόμο» τους τον διακεκριμένο ορθοπεδικό κ. Ματθαίο Σαββίδη και τον κ.Πέτρο Τσίλογλου. Τους μετέφεραν την ιδέα και έτσι αυτή πήρε… σάρκα και οστά. Oι Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Νίκος Μουρβάκης ξεκίνησαν τον Μάιο του 2016 τις πρώτες προπονήσεις με την διοίκηση να είναι συνεχώς δίπλα τους και να στηρίζει κάθε επιλογή τους. Και οι δυο τους άνθρωποι που αγαπούν πολύ το μπάσκετ, αφιερώνουν σε αυτό απίστευτο χρόνο και θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα και σε άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν (παίκτες, προπονητές, διοικούντες).

Το ρόστερ της ομάδας αρχικά αποτελούταν από τους παρακάτω αθλητές: Σταμπουλής, Κούτρας, Σακελλαρίδης, Μεργούπης, Μαυρομματίδης, Βασιλειάδης, Λαγογιάννης, Αποστόλου, Οικονόμου, Κάλφας, Ψαλτόπουλος, Σιάκας.

Στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσθαφαιρέσεις. Αποχώρησαν οι Μεργούπης, Ψαλτόπουλος, Βασιλειάδης, Αποστόλου, Σιάκας, ενώ προστέθηκαν  οι Κουμπάνης, Κουτσογιάννης, Ψάλτου, Βαζαίος, οι νεαροί έφηβοι Τσίλογου, Ζάρας, όπως και ο παίδας Ρούμογλου, ενώ ενσωματώθηκαν και δύο φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ., πρώην αθλητές της ΑΚ Αστέρια Θεσσαλονίκης, οι Άνθης και Πλωμαρίτης.

Γενικός αρχηγός ο Χρήστος Σοφίας, ενώ έδρα της ομάδας το Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης».

Φτάνοντας στις αρχές Απριλίου, από εκείνη την πρώτη συγκέντρωση (ανεπίσημη) τον Μάιο και την πρώτη επίσημη στις 22 Αυγούστου θα διαπιστώσουμε ότι ο νεοσύστατος ξανθιώτικος σύλλογος τα πάει... περίφημα!

Όπως αναφέραμε, προηγείται στο πρωτάθλημα και διεκδικεί το κύπελλο έχοντας φτάσει στον τελικό, αφού απέκλεισε κατά σειρά τον Ηρακλή Καβάλας εκτός έδρας, την Κ-20 του Αστέρα Καβάλας εντός έδρας, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εκτός έδρας και τον Γ.Σ. Ρούπελ Σιδηροκάστρου σε ουδέτερο γήπεδο (Καβάλα).

Όσον αφορά το πρωτάθλημα ο Λεύκιππος οδηγεί την... κούρσα ευρισκόμενος στην πρώτη θέση σε 20 αγώνες με 37 βαθμούς. Έχει στο ενεργητικό του 17 νίκες-3 ήττες. Έχει πετύχει 1.413 πόντους (καλύτερη επίθεση του Ομίλου), ενώ έχει δεχτεί 1.096 (4η καλύτερη άμυνα)! Σκοράρει κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 70,65 πόντους και δέχεται 54,8!

Πρώτος του σκόρερ στο πρωτάθλημα ο Μιχάλης Κουμπάνης με 295, ακολουθεί ο Μίλαν Ψάλτου Ψάλτου που βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας και δεν θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου με 268 και ο Θόδωρος Σταμπουλής με 204.

Πρόσφατα ο Λεύκιππος διενήργησε και τις πρώτες του αρχαιρεσίες. Το νέο Δ.Σ. και οι υπεύθυνοι τομέων έχουν ως εξής:

Πρόεδρος : Σαββίδης Ματθαίος
Αντιπρόεδρος Α' : Τσίλογλου Πέτρος
Αντιπρόεδρος Β' : Ξανθόπουλος Θωμάς
Επικεφαλής Γραφείου Τύπου και
Δημοσίων Σχέσεων : Πασχάλης Λύρατζης
Γενικός Γραμματέας : Γκουρνέλης Παύλος
Ταμίας : Βλαχόπουλος Ιωάννης
Υπεύθυνος Μητρώων και Πληροφόρησης : Ταχτσίδης Λάζαρος
Γενικός Αρχηγός : Αναστάσιος Ρούμογλου
Έφορος Τμήματος Καλαθοσφαίρισης : Σοφίας Χρήστος
Έφορος Παιδικού : Τσίρχογλου Αθανάσιος
Έφορος Ακαδημιών : Απόστολος Αποστολίδηςεκασ
Υπεύθυνος Ιματισμού και Εξοπλισμού : Αναστάσιος Ζάρας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ : Πρόεδρος Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν, Μέλη : Ζακόπουλος Χαρίλαος, Ανδρεάδης Ιωάννης
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ : Πρόεδρος Ανδρεάδης Ιωάννης,
Μέλη :Τσίλογλου Πέτρος, Τσίτσκαρη Ευστρατία
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : Πρόεδρος Ζακόπουλος Χαρίλαος, Μέλη : Ευστρατία Τσίτσκαρη, Ρούμογλου Αναστάσιος

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ