24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα το ψάχνει για Βιδορέτα

Ο Τσους Βιδορέτα βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η El Mundo Deportivo, για το μέλλον του πάγκου των Καταλανών.

Ο Βιδορέτα είναι ο προπονητής της φετινής ομάδας έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος, της Ιμπεροστάρ Τενερίφε του Γιώργου Μπόγρη. Η πορεία της Τενερίφης έχει κλέψει την παράσταση και την πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Βάσκος τεχνικός, όπως είναι και λογικό. Μην ξεχνάμε πως το μπάτζετ της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτά άλλων ομάδων της ACB και μάλλον βρίσκονται προς τις τελευταίες θέσεις στο θέμα αυτό.

Ο Ροντρίγο ντε λα Φουέντε, τεχνικός υπεύθυνος της Μπαρτσελόνα, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Φραν Βάθκεθ (ο έτερος σέντερ της Ιμπεροστάρ Τενερίφε με τον οποίο ήταν πρώην συμπαίκτες στους μπλαουγκράνα την περίοδο 2006-07) και έχει ζητήσει πληροφορίες για τον Βιδορέτα. Από τις περίεργες... συμπτώσεις είναι πως ο τεχνικός της Τενερίφης, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα ως προπονητής, ήταν βοηθός του Χουάν Γιανέθα στην Κάχα Μπιλμπάο την περίοδο 1991-92. Ποιος είναι αυτός; Ο νέος διευθυντής σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα!

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε πως παρά το παραπάνω ρεπορτάζ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και πως όλα αυτά μοιάζουν λίγο... πρόωρα. Και πως όπως γράφει πιο κάτω το ρεπορτάζ "η ομάδα αναζητά έναν προπονητή, ο οποίος να έχει ένα συγκεκριμένο προφίλ, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, στο οποίο ίσως ο Βιδορέτα να μην ταιριάζει, καθώς θα πρέπει να είναι και κάποιος που θα έχει "γκελ" στον κόσμο, αλλά και διεθνή πορεία". Διακαής πόθος παραμένει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ακριβώς και γι' αυτό το λόγο. Ένα κομμάτι της διοίκησης της Μπαρτσελόνα φοβάται πως η έλλειψη εμπειρίας του Λιθουανού μπορεί να στοιχίσει, ενώ κάποιοι ανησυχούν και για το γεγονός πως δεν πρόκειται να μείνει σιωπηλός ή να κάνει συμβιβασμούς αν κάτι δεν του αρέσει. Επίσης, δεν έχει ακόμη το σχετικό δίπλωμα, ή τα απαραίτητα χρόνια παρουσίας στην Ευρωλίγκα ως πρώτος προπονητής, για να μπορεί να αναλάβει μια ισπανική ομάδα.

Η Καταλανική εφημερίδα αναφέρει ακόμη τα ονόματα των Ντέιβιντ Μπλατ, Αντρέα Τρινκιέρι, Σίτο Αλόνσο και Χοάν Πλάθα. Ο τελευταίος κατέκτησε πριν λίγες μέρες το EuroCup με την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ άφησε τον μάνατζέρ του Χοσέ Ορτίθ, για τον γνωστό (με πολλούς παίκτες στην Μπαρτσελόνα), Μίσκο Ραζνιάτοβιτς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ