13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Μπαρτσελόνα έριξε στα σχοινιά τη Ρεάλ (pics)

Η Μπαρτσελόνα ήταν η νίκητρια του «clasico» της 5ης αγωνιστικής της Euroleague, αφού επικράτησε με 79-72 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπάρτσα είχε φτάσει να προηγείται ακόμη και με 21 πόντους και πήγε να χάσει δικό της παιχνίδι, γεγονός που σίγουρα θα προβληματίσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αντίστοιχα, ο Πάμπλο Λάσο θα πρέπει επίσης να αναλογιστεί τι πάει στραβά στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, αφού η ομάδα του μετράει μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες στη διοργάνωση. 

Ορεξάτες ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες την αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να είναι όμως πιο εύστοχοι (κυρίως μέσα στο ζωγραφιστό) και να κλείνουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 4 πόντους (18-14). 

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή, 32-21 στο 13'. Η αστοχία της Ρεάλ γινόταν όλα και χειρότερη, με αποτέλσμα η ομάδα του Πάμπλο Λάσο να βγάζει νεύρα πάνω στο παρκέ (τεχνική ποινή σε Φακούντο Καμπάτσο και σε μεταγενέστερη φάση από μία τεχνική σε Άνταμ Χάνγκα και Ρούντι Φερνάντεθ). Η ψαλίδα άνοιξε κι άλλο, με τους «μπλαουγκράνα» να οδηγηθούν στα αποδυτήρια προπορευόμενοι, με 21 πόντους (48-27)!

Οι Μαδριλένοι άρχισαν να ξυπνάνε στα μέσα τις τρίτης περιόδου, καταφέροντας να μειώσουν στους δέκα πόντους, 60-50 στο 28'34", δείχνοντας ότι μπορούν να ξαναμπούν στο κόλπο. 

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχασε τη συγκέντρωσή της και άρχισε τα λάθη μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Η Ρεάλ πλησιάσε στους 5 πόντους, 74-69, 1'40" πριν την κόρνα της λήξης, χάρη στους Τρέι Τόμπκινς και Σέρχιο Γιουλ, αλλά ο εναπομείναντας χρόνος δεν ήταν αρκετός, ώστε να της επιτρέψει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ: Εν απουσία του Νίκολα Μίροτιτς, ο Κάιλ Κούριτς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τη Μπαρτσελόνα, μετρώντας 15 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Τρέι Τόμπκινς με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 48-27, 64-52, 79-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ