20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Μπάνβιτ ήταν η… πριγκίπισσα

Καλά είναι τα λούσα και τα λεφτά, αλλά τις επιτυχίες τις φέρνουν η ψυχή, το μυαλό, η αποφασιστικότητα. Η Μπάνβιτ υπερτερούσε στα... χρήσιμα στον πρώτο ημιτελικό του Final Four του champions League, νίκησε την Μονακό με 83-74 και πανηυγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό της Κυριακή περιμένοντας απλά να μάθει τον αντίπαλό της.

Η Μονακό επιχείρησε το αυτονόητο από την αρχή του ματς και αφού το πέτυχε πήρε τον έλεγχο. "Εβγαλε" τον Τζόρνταν Θίοντορ από το ματς, προσαρμόζοντας όλη την άμυνα πάνω του και αφού βραχυκύκλωσε τον αντίπαλο, έκανε η ίδια ένα ήρεμο και με πλουραλισμό παιχνίδι, τελειώνοντας το δεκάλεπτο με προβάδισμα 23-14 και έχοντας 3/4 τρίποντα.

Επειδή, όμως... Θίοντορ είναι αυτός και τον έχει τον τρόπο του, σταδιακά βρήκε ρυθμό κυρίως για να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, ταυτόχρονα η άμυνα της Μπάνβιτ γινόταν πιο δυνατή έχοντας αφοπλίσει τον Μποστ και κλείνοντας την εύκολη διείσδυση και έτσι στο 14' οι Τούρκοι είχαν πλησιάσει σε 27-23.

Η Μονακό συνέχιζε να έχει πιο ομαδική εικόνα, έστω και αν το δίδυμο Θίοντορ - Βίντμαρ είχε βάλει την Μπάνβιτ στο παιχνίδι και το ημίχρονο έληξε με τους Γάλλους να προηγούνται με 45-37.

Η Μπάνβιτ... θυμήθηκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους ότι την αναγνωρίζουν ως την πιο συνεπή αμυντική ομάδα και με αυτό το όπλο άρχιζε να φέρνει τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα της. Ο Σούλερ που οδηγούσε στο σκορ τη Μονακό δεν αποτελεί σταθερά, οι κατ' εξοχήν σκόρερ είχαν σιγήσει και οι Τούρκοι στο 28'30'' πλησίασαν σε απόσταση σουτ, 49-51 έχοντας δεχτεί μόλις 6 πόντους, ενώ στο 29'15'' o Θίοντορ ισοφάριζε σε 53-53 και το δεκάλεπτο έληξε με καλάθι του Ορελίκ και τη Μπάνβιτ σε ρόλο οδηγού, 55-53!

Οι Τούρκοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στην τελευταία περίοδο, προσπέρασαν με 60-55, αλλά Σούλερ και Μποστ κάλυψαν άμεσα τη διαφορά ισοφαρίζοντας σε 60-60. Ηταν φανερό πλέον ότι η Μπάνβιτ είχε το καθαρό μυαλό και τις λύσεις απέναντι σε μια Μονακό που έπαιζε σπασμωδικά και αγχωμένα. Ο Ορελικ είχε γίνει άλυτο πρόβλημα και ο Θίοντορ με καθοριστικό καλάθι και φάουλ στο 38' έφερε τη Μπάνβιτ στο +6, 75-69.

ΤΟ "ΣΦΡΑΓΙΣΕ": Μπορεί ο Τζόρνταν Θίοντορ να ήταν σε διάρκεια το "κουμάντο" της Μπάνβιτ, όμως, το ματς το... κλείδωσε ο Φουρκάν Κορκμάζ. Ο νεαρός Τούρκος με 4 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και το πλέον καθοριστικό στα 34'' πριν τη λήξη που έκανρ το 80-74, ήταν ο ήρωας που έψαχνε η Μπάνβιτ για να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 8 πόντοι παθητικό της Μπάνβιτ στην τρίτη περίοδο ήταν η επίδοση που άλλαξε τελείως τη ροή του αγώνα και εν πολλοίς τον έκρινε αφού έβγαλε τελείως από τον ρυθμό της τη Μονακό και την εκνεύρισε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ