17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μπάμπεργκ χάνει τον βασικό χορηγό της

Τέλος εποχής για τη συνεργασία ανάμεσα στην Μπάμπεργκ και την Brose Group, με το γερμανικό συγκρότημα να μένει από την 1η Ιουλίου χωρίς το βασικό χορηγό του και ιδιοκτήτη του.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού είναι και οικονομικές, με την ομάδα από τη Βαμβέργη να καλείται να τις πληρώσει άμεσα. Ο Όμιλος Εταιριών Brose, μετά τις τεράστιες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη σημαντική μείωση των εσόδων του εξαιτίας του COVID-19, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα ως βασικός μέτοχος. Εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος που δημιουργείται, με την Μπάμπεργκ να μένει πλέον χωρίς το μεγάλο χρηματοδότη και ιδιοκτήτη της, ο δήμαρχος Αντρέας Στάρκε ανέλαβε το συντονισμό για την εξεύρεση διάδοχης κατάστασης, με τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους να βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

«Πρέπει να μειώσουμε σημαντικά τις χορηγίες μας κι αυτό επηρεάζει φυσικά και την Μπάμπεργκ. Η λειτουργία ενός επαγγελματικού αθλητισμού οργανισμού δεν είναι από τα βασικά καθήκοντά μας, ως προμηθευτές εξοπλισμού αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος της αποχώρησής μας, στις 30 Ιουνίου», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρίας, Μίκαελ Στότσεκ.

Η Μπάμπεργκ, πάντως, δεν θα αλλάξει όνομα μες στο επόμενο διάστημα, αφού η Brose Group θα διαθέσει -σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς εταίρους της- ένα ποσό τις επόμενες τρεις σεζόν, ώστε να διατηρήσει το όνομά της (Βrose Βamberg είναι η επίσημη ονομασία της). Θα είναι, βέβαια, πολύ μικρότερο εν συγκρίσει με το παρελθόν. «Η Μπάμπεργκ περνάει μια δύσκολη στιγμή, όπως πολλοί άλλοι επαγγελματικοί σύλλογοι. Ευχαριστούμε τον όμιλο για την υποστήριξή του και χαιρόμαστε που θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα τα επόμενα τρία χρόνια», αρκέστηκε να δηλώσει από την πλευρά του ο διευθύνοντας σύμβουλος των Γερμανών, Άρνε Ντιρκς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ