22.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Μπάμπεργκ στο Τσάμπιονς Λίγκ !

Η πιο γνωστή ομάδα της Γερμανίας, με πολυτερή παρουσία στην Ευρωλίγκα, η Μπάμπεργκ είναι πλέον μέλος του Τσάμπιονς Λίγκ και μάλιστα όχι για του χρόνου μόνο αλλά για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι τέως πρωταθλητές Γερμανίας, που εφέτος έμειναν εκτός τελικών των πλέι οφ είχαν μόνιμη παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα. Πλέον θα γίνουν θαμώνες του Τσάμπιονς Λίγκ με το οποίο συμφώνησαν να συμπλεύσουν για μια πενταετία, απορρίπτοντας τη συμμετοχή τους στο Eurocup.
Θυμίζουμε ότι η εκπρόσωπος της Γερμανίας στην Ευρωλίγκα για τη νέα χρονιά θα είναι η Μπάγερν Μονάχου που πήρε τον τίτλο στους τελικούς, επικρατώντας της Αλμπα Βερολίνου.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε η Μπάμπεργκ με το BCL είναι πενταετούς διάρκειας, αλλά, όπως τονίζεται με έμφαση από αρμόδιες πηγές, δεν αφορά εν λευκώ συμμετοχή στη διοργάνωση. Θα πρέπει δηλαδή η ομάδα να την κερδίζει κάθε χρόνο μέσα από το πρωτάθλημά της. Αν δηλαδή μια χρονιά τερματίσει κάτω από την τέταρτη θέση (τόσες ομάδες δικαιούνται συμμετοχής από τη Γερμανία), τότε την επόμενη δεν θα παίξει στο BCL κι ας έχει συμβόλαιο μαζί του. Κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τα δεκαετή συμβόλαια της Ευρωλίγκας.

Ισχύει πάντως και το αντίστροφο. Αν του χρόνου η Μπάμπεργκ πάρει το πρωτάθλημα στη Γερμανία και αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρωλίγκα, δεν θα το κάνει. Θα τηρήσει το συμβόλαιό της με το Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ