25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μπάγερν ταπείνωσε την Μπασκόνια

Η Μπάγερν Μονάχου απέδειξε ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν «πυροτέχνημα» και ανάγκασε την Μπασκόνια σε ήττα 77-71.

Οι Βαυαροί με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα ανέβηκαν στο 2-2, ενώ οι Βάσκοι, μετά το εντυπωσιακό «διπλό» της πρεμιέρας κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας έχουν παρουσιάσει άθλια εικόνα και μετρούν πλέον τρεις ήττες, μένοντας από νωρίς πίσω.

Από την πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παρκέ της εντυπωσιακής «Audi Dome Arena» και ρίχνοντας το ρυθμό στα μέτρα τους πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Στο 10' ήταν μπροστά με 21-12 και το ημίχρονο έκλεισε με 43-32.

Οι Βάσκοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι και ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε καθόλου μορφή. Παρ' όλα αυτά στο τελευταίο δίλεπτο προσπάθησαν για μία επική ανατροπή, αλλά το 74-60 έγινε 74-67, με τον Βιλντόσα να αστοχεί στο κρίσιμο τρίποντο που θα έβαζε «φωτιά» με περισσότερα από 50'' να απομένουν. Η κόρνα της λήξης βρήκε θριαμβεύτρια την Μπάγερν με 77-71.

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο... ΜΟΝΟΣ: Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ξεκίνησε την απόσβεση... Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός και διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα -αν υπήρχε από τον Πέδρο Μαρτίνεθ τέτοιο- σταματώντας στους 22 πόντους, κάνοντας ένα ανεπανάληπτο πάρτι κι αποδεικνύοντας τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Γερμανίας. Για τους ηττημένους, ο Βενσάν Πουαριέ με 24 πόντους και έντεκα ριμπάουντ ήταν πολύ καλός αλλά κι απελπιστικά μόνος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σουτάροντας 4/25 τρίποντα η Μπασκόνια δεν είχε την παραμικρή ελπίδα για να πάρει τη νίκη σε οποιοδήποτε εκτός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας, αλλά και στο Μόναχο, καθώς η άμυνα που σχεδίασε ο Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν εξαιρετικά διαβασμένη. Οι γηπεδούχοι είχαν 7/22. Συνολικά πάντως η διαφορά στους αριθμούς δεν ήταν τόσο μεγάλη.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ