20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μπάγερν σόκαρε τη Μακάμπι!

Η Μπάγερν του Αντρέα Τρινκιέρι βλέπει ψηλά στη φετινή Ευρωλίγκα και... δεν το κρύβει. Αν η νίκη της στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν άθλος, σήμερα μέσα στο Τελ Αβίβ το 85-82 επί της Μακάμπι ήταν και δίκαιο και παλικαρίσιο και δείγμα των δυνατοτήτων της. Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ο ασταμάτητος Βλάντιμιρ Λούτσιτς, καθοριστικός στο φινάλε ο Λέον Ραντόσεβιτς με ένα επιθετικό ριμπάουντ που έκρινε τα πάντα.

Η Μπάγερν έστησε απόλυτα πετυχημένο μπλόκο στη Μακάμπι στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έλεγξε απόλυτα το ματς μέσα από την άμυνά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισραηλινοί είχαν πετύχει 12 πόντους στα πρώτα έξι λεπτά, με το 12-9 να φέρει την υπογραφή του Αντε Ζίζτις που είχε 8 και στα υπόλοιπα 14 πέτυχαν...13. Το 25-34 του ημιχρόνου ήταν πιστή απεικόνιση όσων είχαν διαδραματιστεί με τη Μπάγερν να έχει καθοδηγητή τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς και συμπαραστάτη τον Τζέιλεν Ρέινολντς, ενώ η Μακάμπι μάταια έψαχνε λύσεις από το τρίποντο και έκλεισε το ημίρονο με 1/9.

Η Μακάμπι βρήκε δυο μαζεμένα τρίποντα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε σε 32-36, η Μπάγερν εύκολα ξαναπήρε τα ηνία και στο 25' ήταν στο +11, 34-45 με τον Λούτσιτς να καθοδηγεί με συνέπεια και πλέον ήταν φανερό ότι η Μακάμπι χρειαζόταν κάτι εκτός συστήματος για να απεγκλωβιστεί. Λέγε με Σκότι Ουιλμπέκιν δηλαδή, ο οποίος το πήρε πάνω του, άρχισε τις προσωπικές ενέργειες, τις έβαλε και από μακριά και με διεισδύσεις, έφερε το σκοτ στο 55-57 και το δεκάλεπτο έληξε με 55-60 αλλά με τους Ισραηλινούς να έχουν αποκτήσει παλμό.

Η Μπάγερν δεν ήταν διατεθειμένη να μην πιει νερό έχοντας φτάσει στην πηγή και ξαναβρίσκοντας το μυαλό της, στο 32' ήταν και πάλι σε διψήφια διαφορά, 58-70, με τον Μπόλντγουιν να έχει συνεισφέρει ουσιαστικά. Ο Ουιλμπέκιν πια το είχε πάρει προσωπικά, το 78-81 στο 39' έδειχνε οραικές καταστάσεις στο φινάλε.

Ενα κλέψιμο του Τάιλερ Ντόρσεϊ στα 45'' πριν τη λήξη με το σκορ στο 80-84 του έδωσε αντιαθλητικό φάουλ, έβαλε τις δύο βολές για το 82-84, η επαναφορά ήταν άστοχη, η επίθεση της Μπάγερν επίσης, αλλά ο Ραντόσεβιτς έκλεψε το ριμπάουντ μέσα από τα χέρια του Χάντερ και το ματς κρίθηκε.

ΣΟΛΙΣΤ: Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του έκανε στο Τελ Αβίβ ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο απολογισμός των 26 πόντων, με ένα μόλις χαμένο σουτ, τριών ριμπάουντ και δύο κλεψιμάτων είναι... φτωχός για να δώσει τη συνολική εικόνα της παρουσίας του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Λάθη Μακάμπι 18, λάθη Μπάγερν 11 και πολλά εξηγούνται όταν ο φιλοξενούμενος δείχνει τόσο μεγάλη ψυχραιμία και ο γηπεδούχος μόνο καθαρό μυαλό δεν έχει.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ