25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μούρθια και το… πρόστιμο

Ακόμα και μετά την κλήρωση του φάιναλ φορ, ο Ντράγκαν Σάκοτα επέμεινε στη θέση του πως δεν τον ένοιαζε ο αντίπαλος, αν και τόνισε, μιλώντας στο basketa.gr, ότι η Μούρθια έκλεψε φέτος τις εντυπώσεις. Υποστήριξε ότι το πλεονέκτημα της έδρας μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι για την ΑΕΚ, αν προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση απ' όσο πρέπει, ενώ μίλησε και για το πρόστιμο το οποίο έχει εισηγηθεί να επιβληθεί στους παίκτες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Και δεν έδειξε διατεθειμένος να το πάρει πίσω...

"Μπορεί θεωρητικά οι άλλες δύο ομάδες να έχουν κάνει καλύτερα αποτελέσματα μέσα στη σεζόν, όμως μεγαλύτερη εντύπωση στο τέλος έκανε η Μούρθια, που αν και είχε τερματίσει τέταρτη στον όμιλό της στην κανονική περίοδο, έφτασε άνετα στο φάιναλ φορ. Πρέπει να το μελετήσουμε καλά αυτό. Προέρχεται από ένα πρωτάθλημα όπου παίζεται εντυπωσιακό μπάσκετ και δεν έχει σημασία σε ποια θέση της βαθμολογίας βρίσκεται. Είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης".

-Ποια από τις τρεις ομάδες θα ταίριαζε καλύτερα όσον αφορά το αγωνιστικό στιλ;

"Μια και με ρωτάς, να σου πω ότι καμία από τις τρεις δεν μας ταιριάζει αγωνιστικά! Ειλικρινά, δεν είχα καμία προτίμηση για τον αντίπαλο. Όπως είπα και χθες, ό,τι μας φέρει ο Θεός. Θα το μελετήσουμε και θα παλέψουμε. Δεν είμαστε τέλεια ομάδα, αλλά αν δώσουμε τα πάντα, πιστεύω ότι έχουμε τύχη".

-Η έδρα θα παίξει ρόλο;

"Η έδρα είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν τη χρησιμοποιήσεις σωστά και οι παίκτες πάρουν ενέργεια από αυτήν, τότε εντάξει. Αν όμως πιεστούν και αγχωθούν, τότε φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ότι έχουμε κάνει φέτος πολύ σημαντικές νίκες εκτός έδρας αποδεικνύει αυτό που λέω. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο για να καταλάβει ότι εμείς χρειαζόμαστε ενέργεια, όπως μας έχει δώσει πολλές φορές, και να έχει κατανόηση".

-Μετά τον αγώνα του Σαββάτου με τον Φάρο η ΑΕΚ λογικά δεν θα παίξει άλλο επίσημο παιχνίδι ως το φάιναλ φορ. Πώς θα μπορέσει να παρουσιαστεί έτοιμη για τη διοργάνωση;

"Μένουν τρεις εβδομάδες και θα γίνει μια μικρή προετοιμασία. Θα παίξουμε δύο ή τρία φιλικά παιχνίδια. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, ελπίζοντας ότι δεν θα έχουμε τραυματισμούς. Γιατί αυτό τον καιρό έχουμε δύο από τους καλύτερους παίκτες μας να μην κάνουν 100% προπόνηση λόγω προβλημάτων, ενώ τραυματίστηκε και ο Βασιλόπουλος, που είναι ο τζόκερ της ομάδας, καλύπτει δύο θέσεις, κι αυτό είναι σημαντικό".

-Το πρόστιμο στους παίκτες ισχύει;

"Υπάρχουν μπόνους για τα αποτελέσματα. Υπάρχουν και οι στόχοι της ομάδας. Αν δεν πετύχεις ένα στόχο, τότε το πρόστιμο είναι ένα θέμα που μπαίνει στη συζήτηση. Αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι' αυτό τώρα. Αυτό είναι εσωτερικό θέμα, μεταξύ μας. Όσο κι αν μπορώ να καταλάβω το συναισθηματικό άδειασμα μετά τα τελευταία παιχνίδια, δεν δέχομαι ποτέ να μην προσπαθήσεις. Αν ένας ή δύο παίκτες μπορούσαν να προσπαθήσουν, το ίδιο μπορούσαν να κάνουν και οι υπόλοιποι".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ