22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «μονόφθαλμη» Ζενίτ νίκησε την «τυφλή» Βιλερμπάν

Σε ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο έλλειμμα... ποιότητας, Βιλερμπάν και Ζενίτ αποζημίωσαν όσους παρακολούθησαν το μεταξύ τους παιχνίδι με ένα στοιχειωδώς ενδιαφέρον φινάλε. Η Βιλερμπάν προσπάθησε να «κλέψει» τη νίκη, πλησίασε στους τρεις αλλά δεν βρήκε τα «μεγάλα» σουτ που έψαχνε. Η Ζενίτ έφτασε δίκαια στην επικράτηση με 66-53, κάνοντας τα... απολύτως απαραίτητα.

 


Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε κακοποίηση του μπάσκετ, ειδικά από την πλευρά της Βιλερμπάν. Οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν σε κακές επιλογές κάτι που αποτυπώθηκε σε ένα αποτέλεσμα που θύμιζε περισσότερο αγώνα παιδικού. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 11-12 και το προβάδισμα των επτά πόντων της Ζενίτ στο τέλος του ημιχρόνου, ήταν περισσότερο επικράτηση του μονόφθαλμου εις βάρος του τυφλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βιλερμπάν είχε στο πρώτο ημίχρονο 9/27 σουτ, τέσσερις ασίστ και 15 λάθη!

 


Η ελάχιστα βελτιωμένη παραγωγικότητα της Βιλερμπάν στην τρίτη περίοδο, δεν βελτίωσε και τη θέση της στο παιχνίδι. Το επιμέρους 16-16 άφησε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια των Ρώσων που ήταν μπροστά με 44-37 στο 30'. Το παιχνίδι όμως προσέφερε τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον φινάλε. Η Βιλερμπάν με τον Καουντί να της δίνει λύσεις στο κομμάτι που πονούσε περισσότερο, την επίθεση δηλαδή, έγινε απειλητική στην τελική ευθεία του αγώνα, πλησιάζοντας στους τρεις στο 36' (52-55). Η Ζενίτ όμως δεν έχασε τον έλεγχο της κατάστασης και με σερί 8-1 άνοιξε τη διαφορά στους 10 στα 27'' (53-63) και τελείωσε το παιχνίδι.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Ουίλ Τόμας ξεχώρισε σχεδόν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στο αποψινό παιχνίδι. Είχε 14 πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Βιλερμπάν και Ζενίτ επιβεβαίωσαν ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον ρόλο του κομπάρσου στη διοργάνωση. Ταλαιπωρημένες ασφαλώς αλλά και με περιορισμένες λύσεις συναγωνίστηκαν στα μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα, στο κακό μπάσκετ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Βιλερμπάν έκανε 15 λάθη στο πρώτο και μόλις τρία λάθη στο δεύτερο ημίχρονο όμως αυτό δεν αρκούσε για να πάρει το παιχνίδι. Πως θα μπορούσε να το κάνει εκτελώντας 54,5% στις βολές, 41% στα δίποντα και 29,4% στα τρίποντα;

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ