22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Μιλάνο φουλάρει για την τετράδα (vids)

Ήταν μία μάλλον νομοτελειακή νίκη για τη Μιλάνο. Οι Ιταλοί προερχόμενοι από πέντε διαδοχικές εντός έδρας νίκες, διεύρυναν αυτό το σερί αφού επιβλήθηκαν της Χίμκι με 84-74, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς το πλασάρισμα τους στην τελική τετράδα της κανονικής περιόδου. Οι Ρώσοι είχαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, με εξαίρεση τη δεύτερη περίοδο και δεν απέφυγαν τη 17η συνεχόμενη ήττα τους και το 2-23.

 


Η πρώτη περίοδος ήταν «βούτυρο στο ψωμί» των Ρώσων αφού κύλησε με ένα ελεύθερο μπάσκετ που είχε ως αποτέλεσμα να πάει ψηλά το σκορ (29-26). Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα στη δεύτερη περίοδο με τη Μιλάνο να προσπαθεί να βάλει διαφορετικούς όρους στο παιχνίδι, μέσα από την άμυνα της. Έτσι έπειτα από έξι λεπτά δράσης ξέφυγε με 10 πόντους (45-35). Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 56-43, με τον Ντατόμε να κάνει εξαιρετική δουλειά στην επίθεση με 14 πόντους και 4/4 τρίποντα.

 


Η Μιλάνο μπήκε με φανερή την πρόθεση να τελειώσει το παιχνίδι και με ένα σερί 9-0 στα πρώτα δύο λεπτά, άνοιξε την «ψαλίδα» στους 22 (65-43). Η Χίμκι έβγαλε αντίδραση, ισορρόπησε κάπως την κατάσταση και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με ένα σερί 12-5, με το οποίο μείωσε στους 14 (70-56) με τον Τζόρνταν Μίκεϊ να τις δίνει λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

 

 

Η Χίμκι είχε καλή αμυντική συμπεριφορά μετά το 56 πόντους που δέχτηκε στο ημίχρονο και δεχόμενη μόλις εννιά πόντους στα επτά λεπτά της τέταρτης περιόδου, έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (79-71). Ήταν φανερό όμως ότι δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο απειλητική. Η Μιλάνο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και με ένα μικρό 5-0, έριξε τους τίτλους τέλους του παιχνιδιού.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων αποτυπώθηκε και στην παρουσία του Κάιλ Χάινς. Ρολίστας μεν, πολύτιμος δε για τους Ιταλούς ο Αμερικανός που τελείωσε το παιχνίδι με double-double, αφού είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, επτά από τα οποία τα πήρε στην επίθεση.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η επιθετική πολυφωνία ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα της Μιλάνο στο αποψινό παιχνίδι. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, στοιχείο που προστέθηκε στα καλά ποσοστά της και έκανε ευκολότερη τη ζωή της.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ