16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η μητέρα του “Μότσαρτ” συναντά για πρώτη φορά την επιζήσασα του μοιραίου οχήματος! (vid)

Φέτος συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από την ημέρα που ο Ντράζεν Πέτροβιτς "μετακόμισε" στα "παρκέ του παραδείσου". Η καριέρα του, η ζωή του, η... μπασκετική κληρονομιά του έχουν γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης, θέμα ντοκιμαντέρ. Τι άλλο έχει μείνει να ειπωθεί, να καταγραφεί δημοσιογραφικά;

Κι όμως. Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο TRT World βρήκε έναν τρόπο να ξαναπεί την ιστορία. Ίσως τον πιο συγκλονιστικό τρόπο από όλους μέχρι τώρα.

Υπό την καθοδήγηση του συνεργάτη του basketa.gr στην Τουρκία,  Θεόφιλου Φρέρη, το τιμ του καναλιού με τη δημοσιογράφο Σέμρα Χάντερ, ταξίδεψε σε Κροατία και Ισπανία για να μιλήσει με ανθρώπους που γνώρισαν, έπαιξαν μαζί του, θαύμασαν ως απλοί θεατές τον "Μότσαρτ" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η ευχή της μάνας

Θα μπορούσε να είναι ένα ακόμα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ένα ακόμα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Δεν είναι όμως. Και γι' αυτό ευθύνεται η μητέρα του αδικοχαμένου Ντράζεν, Μπιζέρκα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στους ανθρώπους του TRT World τους αποκάλυψε ότι η μοναδική της ευχή είναι να γνωρίσει τη γυναίκα που ήταν μαζί με το γιο της στο αυτοκίνητο την αποφράδα εκείνη ημέρα και τραυματίστηκε βαριά. Την Γερμανοτουρκάλα Χιλάλ Εντεμπάλ, κι αυτή μπασκεμπολίστρια, όπως και η οδηγός και τότε σύντροφος του Ντράζεν, Κλάρα Σάλαντζι.

Ήθελε να μάθει ποια ήταν τα τελευταία λόγια του παιδιού της.

Η συνάντηση

Από το σημείο αυτό και μετά, όλα είχαν αλλάξει. Το ρεπορτάζ έπαψε να είναι ένα ακόμα θέμα για τον Ντράζεν Πέτροβιτς όπως όλα τα άλλα. Οι άνθρωποι του TRT World έψαξαν και βρήκαν την κοπέλα που καθόταν στο πίσω κάθισμα του κόκκινου Φόλκσβαγκεν.

Κι αυτή δέχτηκε μετά χαράς να την συναντήσει.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης...

https://www.youtube.com/watch?v=SpGgMR7JHwU

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Χιλάλ Εντεμπάλ:

Για την Κλάρα Σαλάντζι: «Την είχα γνωρίσει πολύ νωρίτερα, όταν ήμαστε νέες, παίζαμε μαζί για 11 χρόνια μέχρι να φύγω για την Αμερική. Βρεθήκαμε ξανά στην Γερμανία, την μέρα πριν το δυστύχημα, όταν πήραμε τον Ντράζεν από το αεροδρόμιο. Ντρέπομαι που δεν τον θυμάμαι, ως πρώην παίκτρια αλλά αυτό το κομμάτι του μυαλού μου είναι κενό. Πραγματικά δεν θυμάμαι τίποτα, ακόμα και  το γεγονός  πως έκατσα στο πίσω κάθισμα, όπως λένε οι δημοσιογράφοι.  Η Κλάρα οδηγούσε πολύ γρήγορα και ήμασταν το μόνο αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο φορτηγό. Κανείς μας δεν φορούσε ζώνη, απ’ όσα άκουσα. Ο Ντράζεν πετάχτηκε από το παρμπρίζ και πέθανε αμέσως».

Για το αν μίλησαν μετά το δυστύχημα: «Εγώ ήμουν σε κώμα για αρκετό καιρό. Όταν συνήλθα η Κλάρα με επισκέφτηκε μερικές φορές και μετά εξαφανίστηκε. Ο Ντράζεν ήταν τεράστιος παίκτης και πολλοί στην χώρα του έλεγαν πως ήταν λάθος της Κλάρα και πως ήθελε να τον σκοτώσει! Όντως ήταν λάθος της, αλλά δεν ήθελε να τον σκοτώσει, τον αγαπούσε και ήθελε να τον παντρευτεί».

Για την αποθεραπεία της: «Ήταν πραγματικά δύσκολος καιρός. Ευτυχώς θυμάμαι τους γονείς μου την οικογένεια μου. Οι γιατροί έλεγαν ότι  η μητέρα μου ρωτούσε συνέχεια αν θα επιβιώσω κι αυτοί απαντούσαν ότι θα ξυπνήσω εφόσον είχα ένα υγιές σώμα, αλλά δεν ήξεραν τι θα θυμόμουν».

Η μητέρα του αδικοχαμένου Ντράζεν τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συναντώ τον άνθρωπο που είδε τον Ντράζεν για τελευταία φορά. Δεν έχει σημασία που δεν θυμάται τίποτα. Χαίρομαι τόσο που την συναντώ. Ήθελα πολύ να έρθω».

Αφού της έδωσε κι ένα δώρο, την προσκάλεσε να ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ για να δει πως συντηρούν ζωντανή την μνήμη του Ντράζεν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ