15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η μελωδία της δημιουργίας

Είναι οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες των δύο “αιωνίων”, παίκτες που διαφημίζουν το ελληνικό μπάσκετ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Αν υπάρχει ένα στοιχείο του παιχνιδιού που τους ενώνει περισσότερο από τα υπόλοιπα, είναι η άνεση στη δημιουργία, η έφεση στο να φτιάχνουν το παιχνίδι των συμπαικτών και των ομάδων τους. Βασίλης Σπανούλης και Νικ Καλάθης βρίσκονται ταυτόγχρονα μπροστά σε ένα μεγάλο επίτευγμα με ασίστ στην ελληνική Basket League. Θα φτάσουν σε αυτά είτε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, είτε στην αυγή του 2019!

 


Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά την πρωτιά των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που κατέκτησε στη διάρκεια της περσινής σεζόν, θα φτάσει και στην αντίστοιχη κορυφή των πασέρ της Basket League. Χρειάζεται πια μόνο εννιά ασίστ για να τα καταφέρει αφού μέσα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, έφτασε τις 2.136 και μπροστά του βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 2.144.

 


Ο Νικ Καλάθης, μετά τις 11 ασίστ που μοίρασε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ έφτασε τις 994, οπότε χρειάζεται μόλις έξι τελικές πάσες για να καταφέρει κάτι που έκαναν μόνο πέντε παίκτες στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Να φτάσει δηλαδή τις 1.000 ασίστ στην κατηγορία.

 


Δύο μεγάλα ρεκόρ με ασίστ από δύο κορυφαίους πασέρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι αριθμοί τους τόσο στην Basket League όσο και στη Euroleague απλά το επιβεβαιώνουν...

 

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ