24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη πρόκληση του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι οι Σέλτικς! (vids)

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς των ημιτελικών της Ανατολής ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Μπόστον Σέλτικς, το Basketa.gr παρουσιάζει τη μεγάλη πρόκληση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η σειρά με τους Ντιτρόιτ Πίστονς και η θριαμβευτική «σκούπα» ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο πρώτος σκόπελος για τον 24χρονο σούπερ σταρ και την ομάδα του που ήταν η πρώτη πρόκριση από σειρά πλέι οφ ξεπεράστηκε με εμφατικό τρόπο. Τώρα όμως αρχίζουν τα πιο δύσκολα.

Η εκδίκηση

Οι Σέλτικς ήταν εκείνοι που σταμάτησαν το περσινό... όνειρο των Μιλγουόκι Μπακς για διάκριση. Στον πρώτο γύρο τους απέκλεισαν με 4-3, σε μία σειρά όπου σε όλους τους αγώνες νικητές αναδείχτηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Γιάννης και η παρέα του θέλουν δεδομένα να... απαντήσουν, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους αντιπάλους τους και μάλιστα σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Το «ξύλο»

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι παραδοσιακά μία ομάδα που λάμπει στο ΝΒΑ, αλλά διαθέτει αρκετά ευρωπαϊκά στοιχεία στο παιχνίδι της. Για παράδειγμα το «σκληρό» παιχνίδι. Οι παίκτες της ομάδας του Μπραντ Στίβενς θα παίξουν στο όριο του αντιαθλητικού αν χρειαστεί προκειμένου να «σπάσουν» τον τσαμπουκά του «Greek Freak» και των συμπαικτών του. Εκεί δεν θα πρέπει να «μασήσουν» τα «ελάφια» και να κάνουν κανονικά το παιχνίδι τους.

Έτσι γίνονται πραγματικά κορυφαίοι

Καλός ο αποκλεισμός των αδύναμων Ντιτρόιτ Πίστονς και μάλιστα με μία «σκούπα» που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, αλλά η σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Μιλγουόκι Μπακς, να αποδείξουν ότι φέτος δεν ψάχνουν απλά μία διάκριση, αλλά αναζητούν την κορυφή της ανατολικής περιφέρειας. Κάποιος μπορεί να πει ότι το είχαν δείξει στην κανονική περίοδο σαρώνοντας και τερματίζοντας πρώτοι. Παρ’ όλα αυτά η διαφορά είναι μεγάλη μεταξύ των αγώνων της regular season και της postseason. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να συνεχίσει τις σπουδαίες εμφανίσεις και να δείξει σε όλους ότι είναι ασταμάτητος.

Η απουσία

Ο Μάλκολμ Μπρόγκντον δεν είναι καν σταρ. Όμως είναι φοβερά χρήσιμος στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι Μπακς. Ο 27χρονος ταλαιπωρείται από πελματιαία απονευρωσίτιδα και είναι σίγουρο ότι θα λείψει από τα δύο πρώτα παιχνίδια που θα γίνουν στο Μιλγουόκι. Κανείς δεν ξέρει αν θα βοηθήσει στη συνέχεια της σειράς, καθώς έχει τεθεί εκτός δράσης από τις 15/3. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλείται ξανά να βρει τις απαιτούμενες λύσεις. Ο Στέρλινγκ Μπράουν ο οποίος παίρνει τη θέση του Μπρόγκντον δεν συγκρίνεται μαζί του. Ο «Greek Freak» θα πρέπει να δημιουργήσει και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και να τους βάλει μέσα στο παιχνίδι.

Οι αντίπαλοι

Οι Σέλτικς όλη τη χρονιά δεν μπόρεσαν να «δέσουν» και οι περισσότεροι τους περίμεναν στη... γωνία για να τους κατηγορήσουν για τις κακές εμφανίσεις τους και τις ήττες. Στη δική τους σειρά με τους Ιντιάνα Πέισερς έστειλαν απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Η «σκούπα» δεν ήταν αναμενόμενη κι έγινε με άκρως πειστικό τρόπο. Ο Κάιρι Ίρβινγκ έστω κι αν πολλοί τον στέλνουν ήδη στη Νέα Υόρκη θέλει πρώτα να φτάσει μέχρι τέλους με τη Βοστώνη, ενώ ο Γκόρντον Χέιγουορντ βρίσκεται ξανά δυνατός στο παρκέ. Η ομάδα της Μασαχουσέτης αποτελεί ένα πραγματικά υψηλό εμπόδιο για τον Γιάννη και τους συμπαίκτες του. Μπορούν να τα καταφέρουν; Η απάντηση θα αρχίσει να δίνεται σε λίγες ώρες...

Φέτος πάντως, σε τρεις αγώνες, οι Μπακς χαμογέλασαν στους δύο.

Δείτε τα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=yV_4_lBGns0

https://www.youtube.com/watch?v=qZvV3BKV-Wg

https://www.youtube.com/watch?v=Q73-uVWZhNs



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ