16.7 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ (vid+pics)

Η ΑΕΚ θα πάρει μέρος στο Διηπειρωτικό Κύπελλο ως κάτοχος του περσινού τίτλου στο Basketball Champions League, με τη FIBA να την περνάει από το… μικροσκόπιό της.

Στο αφιέρωμα για την «Ένωση», η οποία θα αγωνιστεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζοντας στα ημιτελικά τη Σαν Λορέντζο, ιδιαίτερη μνεία γίνεται από τη διοργανώτρια αρχή στους Βινς Χάντερ, Ντούσαν Σάκοτα, Τζόρνταν Θίοντορ και Γιόνας Ματσιούλις, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει πάρει ξανά μέρος στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, κατακτώντας το με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2015).

https://www.youtube.com/watch?v=-1EVaAo8t-8

Γίνεται αναφορά και σε παίκτες-θρύλους της ΑΕΚ, όπως ο Γιώργος Αμερικάνος, ο Γιώργος Τρόντζος, αλλά και ο πρώην αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» και νυν προπονητής της εφηβικής ομάδας, Νίκος Χαντζής.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ως σύλλογος, να παίξει στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Είναι απόδειξη για το τι έκανε η ομάδα πέρυσι και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που θα πάρω μέρος στο τουρνουά και ανυπομονώ, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ως ομάδα και να δούμε εάν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο», ανέφερε σχετικά ο Λιθουανός φόργουορντ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, ένα μοναδικό γεγονός, που μας θυμίζει τις μεγάλες ομάδες του παρελθόντος. Θα έχουμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε την Ευρώπη σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Φυσικά, τόσο εγώ όσο και οι παίκτες μου είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μία από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μας, αντιμετωπίζοντας τόσο σημαντικές ομάδες κι έχουμε το κίνητρο να αποδείξουμε τις ικανότητές μας απέναντι στις ομάδες της Νότιας και της Βόρειας Αμερικής. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερο που μπορούμε, να κάνουμε τους φιλάθλους μας σε ολόκληρο τον κόσμο χαρούμενους και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε ένα τόσο σημαντικό τρόπαιο στο διεθνές μπάσκετ», τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής της «Ένωσης», Λούκα Μπάνκι.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ πέρυσι, εκτός από τον τίτλο στο Basketball Champions League, κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας. Φέτος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στους «16» του BCL, είναι τρίτη στην Basket League ισοβαθμώντας στην κατάταξη με το Περιστέρι και τον Προμηθέα Πατρών, αλλά αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ