21.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Μακάμπι πόνταρε στο… στοίχημα Ο’ Μπράιαντ

 
Η Maccabi φέρνει στην EUROLEAGUE τον Τζόνι Ο' Μπράιαντ, έναν παίκτη ενεργό από το ΝΒΑ. Έπαιξε πέρσι σχεδόν 11 λεπτά σε 36  παιχνίδια ( Charlotte Hornets )  , που ήταν θεωρητικά ένα σκαλί καλύτερα για αυτόν από τις προηγούμενες 3 σεζόν του στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη με πιθανότερο κίνητρο το να γίνει ένας πρωταγωνιστής - όπως ήταν στο κολέγιο - και έτσι να ανεβάσει και άλλο το “παιχνίδι” του.
Με αυτούς τους παίκτες που έρχονται από ελάχιστη συμμετοχή στο ΝΒΑ και μπαίνουν σε ομάδες που θα τους έχουν στο rotation , πάντα φυσικά υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης σε σχέση με το τι τελικά θα δούμε. Με λίγα λόγια να δούμε τι περίπου περιμένουμε από τον συγκεκριμένο παίκτη. Θα σταθώ μόνο σε κάποια βασικά στοιχεία του τρόπου που αγωνίζεται.
 
ΓΕΝΙΚΑ
JOHNNY O’BRYANT 
Θέση : C/PF
Έτος:1993
Ύψος:2.05 cm
 
Μπορεί να αγωνιστεί σαν CENTER αλλά θεωρητικά σε ένα βαρύ σχήμα ίσως τον δούμε και σαν forward. Τα πόδια του βέβαια δεν βοηθάνε να μαρκάρει παίκτες με ταχύτητα στο 4 , αλλά ούτε και κοντούς μετά από αλλαγές. Στην επίθεση έχει παιχνίδι στο low post , με ικανότητα να τελειώνει της φάσεις και με τα 2 χέρια , αποφεύγοντας να πάρει την επαφή. Δεν είναι ο κλασικός παίκτης που παίζει πάνω από το στεφάνι. Επίσης έδειξε ικανότητα να παίξει 1 εναντίον 1 μετά από το low post η με διάφορες καταστάσεις fake handoff κλπ.
 
Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει αυτός το δικό του σκορ και αυτό είναι στα θετικά του. Από το κολέγιο έχει αναφορές στο πόσο προσπάθησε να βελτιώσει το σουτ και πρόσθεσε και το 3π αρκετά στο ΝΒΑ που σημαίνει ότι σίγουρα η Maccabi θα προσπαθήσει να ανοίξει με αυτόν το γήπεδο κάποιες φορές. Μειονέκτημα του οι αποφάσεις στο παιχνίδι(λογικό) είτε στην επιλογή του σουτ -που πολλές φορές είναι δύσκολες προσπάθειες fadeaway - η κακή επιλογή σουτ και άλλες φορές πάσες με αρκετό ρίσκο. Γενικά είναι ένας παίκτης που “θέλει δουλειά”. Άλλωστε το δύσκολο κομμάτι δεν είναι μόνο να ανακαλύψεις και να πάρεις ένα ταλέντο αλλά και να το εξελίξεις. Η Maccabi επέλεξε με τον συγκεκριμένο παίκτη ακριβώς αυτό.
 
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ LOW POST
 
Στο κολέγιο και στην G-LEAGUE που αισθάνονταν πιο άνετα σαν μέγεθος και ρόλο , έπαιρνε αρκετές προσπάθειες με αυτόν τον τρόπο. Έχει μια ικανότητα και διάθεση να τελειώνει τις φάσεις και με το δεξί αλλά και με το αριστερό χέρι όλα αυτά τα χρόνια χωρίς ωστόσο να μπορούμε να μιλάμε για υψηλή αποτελεσματικότητα. Βέβαια αυτό είναι κάτι που ίσως με περισσότερο χρόνο συμμετοχήςμπορεί να αλλάξει. Σε αυτήν την κατηγορία βάζω και καταστάσεις που παίρνει την μπάλα και παίζει με πρόσωπο στον αντίπαλό του προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αρκετά καλή τεχνική του ( δοκιμάζει και να κάνει dribble με το αριστερό χέρι ) .
Επίσης είχε από δουλέψει από το κολέγιο αρκετά το σουτ από μέση απόσταση και είναι κάτι που το επιδιώκει στο παιχνίδι με πρόσωπο. Στα μειονεκτήματα του γενικά είναι ότι αρέσκεται σε αρκετά fadeaway σουτ προσπαθώντας μεν να αποφύγει την άμυνα αλλά και τις επαφές ενώθα μπορούσε να είναι λίγο πιο επιθετικός πηγαίνοντας προς το καλάθι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε ιδιαίτερα ψηλό ποσοστό κερδισμένων φάουλ ανά κατοχή.
 
ΑΜΥΝΑ

Από το κολέγιο μπορούσε κάποιες μέρες να φέρει ενέργεια στην άμυνα για την ομάδα του. Για το μέγεθός του έχει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα στην κάλυψη Pick and Roll , κυρίως προστατεύοντας την ρακέτα και όχι παίζοντας επιθετικά. Δεν έχει την ικανότητα να μείνει μπροστά από κοντό παίκτη μετά από αλλαγές σε μεγάλο βαθμό. Γενικά είναι “βαρύ σκαρί” αλλά δείχνει να έχει την διάθεση να παίξει άμυνα και να καλύψει τις όποιες σωματικές αδυναμίες του.

Το μειονέκτημα του είναι ότι και στο lowpost ( παλεύει ) αλλά και στην προσπάθεια να κάνει block-out η να αμυνθεί κάνει αρκετά υψηλό αριθμό φάουλ , που για “ρολίστα” σίγουρα δεν είναι πρόβλημα αλλά μπορεί να αποτελέσει μεγάλο για έναν παίκτη που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να έχει χρόνο συμμετοχής. Όπως και στην επίθεση λοιπόν έτσι και στην άμυνα πρέπει να αποφύγει τα “φτηνά” φάουλ και να παίρνει αμυντικά κάποιες καλύτερες αποφάσεις.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ