22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μακάμπι προσγείωσε απότομα τη Φενέρ

Η Μακάμπι μετά την ήττα της στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε αντίδραση και υποχρέωσε σε ρόλο κομπάρσου την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε την οποία και νίκησε άνετα στο τελευταίο δεκάλεπτο (82-73).

Ο Πιέρ Τζάκσον και ο Νόρις Κόουλ ήταν το δίδυμο που "εκτέλεσε" ουσιαστικά την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πάντως είχε και έναν έξτρα πονοκέφαλο εκτός από την ήττα.

Και αυτό δεν ήταν άλλο από το όσκαρ ατυχίας του Νίκολα Κάλινιτς, που δεν πρόλαβε να πατήσει και πάλι παρκέ μετά τόσο καιρό και  ξανατραυματίστηκε ! 

Ο Σέρβος φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από έξι μήνες όμως τραυματίστηκε εκ νέου (πρόλαβε να παίξει μόλις 2'22'' στη δεύτερη περίοδο) σε κάποιο σημείο του αγώνα και αποχώρησε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια και πλέον όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής.

Η Φενέρ ειχε την ατυχία να χάσει για αρκετά λεπτά και τον Λουίτζι Ντατόμε ο οποίος έσκισε το φρύδι σε κάποια διεκδίκηση της μπάλας, αρχικά "φασκιώθηκε" από το ιατρικό τιμ της τουρκικής ομάδας με το προστατευτικό διχτάκι. Αλλά στη συνέχεια το φρύδι ξαναμάτωσε και οι γιατροί του έβαλαν και έναν νέο επίδεσμο γύρω από το κεφάλι.

Η ομάδα του Λαού, υπό την - πάντα θερμή - υποστήριξη των χιλιάδων φίλων της και υπό το βλέμμα του αιώνιου προέδρου της, Σιμόν Μιζράχι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κρατώντας την αντίπαλό της μόλις στο ένα καλάθι σε έξι λεπτά αγώνα προηγήθηκε με 15-2 (6') ενώ η Φενέρ είχε ξεκινήσει στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα με 0/7 δίποντα και 0/1 τρίποντο !

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν πάντως, εκμεταλλευόμενοι τα γρήγορα τρία φάουλ των Τάιους και Παραχούσκι και με αιχμή του δόρατος τον Γιάν Βέσελι ξαναμπήκαν στον αγώνα μειώνοντας στους τέσσερις πόντους το σκορ στο ημίχρονο (40-36).

Μάλιστα στις αρχές του δευτέρου ισοφάρισαν κιόλας (40-40) με καλάθι του Μέλι στο 21' και αυτή ήταν η τελευταία τους αναλαμπή καθώς από εκείνο το σημείο και μετά η Μακάμπι ξαναπήρε το προβάδισμα και όχι μόνο δεν το ξαναέχασε, αλλά το αύξησε σε διψήφιες διαφορές (58-46 στο 26' με το τρίποντο του Κόουλ  και στη μεγαλύτερη του αγώνα, το 74-58 του 35' με το δίποντο του Τζάκσον) φτάνοντας πολύ άνετα στη νίκη.

Το βασικό για τη Μακάμπι είναι ότι για έναν ακόμα αγώνα έδειξε χαρακτήρα και δεν έχασε το προβάδισμα που είχε όντας σαφώς καλύτερη με εξαιρετική ομαδική λειτουργία, δείγμα ότι είναι το συγκρότημα του Νέβεν Σπάχια είναι εντελώς διαφορετική από την περσινή ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 40-36, 60-54, 82-73

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Πιέρ Τζάκσον με 2ο πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κερδίζει αυτόν τον τίτλο στο...νήμα από τον Νόρις Κόουλ (19π., 3 ασιστ και 3 ριμπάουντ). 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Η εξαιρετική ευστοχία των γηπεδούχων τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε το δικό του ρόλο. Παράλληλα οι 21 ασίστ της Μακάμπι κάλυψαν σε σημαντικό βαθμό τα 13 λάθη που έκανε η ομάδα του λαού ενώ σημαντική ήταν και η υπεροπλία της στα ριμπάουντ (42 έναντι 33).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ