19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Μακάμπι “κατάπιε” την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα και ελπίζει

Η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου έριξε την βόμβα της 18ης αγωνιστικής. Ο θρίαμβός της μέσα στην Μόσχα με 93-76 επί της ΤΣΣΚΑ, την έφερε στις επτά νίκες και η πυόθεση πρόκριση που έμοιαζε χαμένη μέχρι την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ελληνα προπονητή, πλέον είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Παραπατάει η ΤΣΣΚΑ, που γνώρισε την 5η ήττα της στα εννέα τελευταία παιχνίδια και περνάει φάση ντεφορματίσματος.

Η Μακάμπι πάτησε γερά στα πόδια της στο πρώτο δεκάλεπτο, ξπερνώντας άμεσα το μουδιασμένος της ξεκίνημα που έφερε το 16-4 για τους Ρώσους, με το ρευστό 24-22 υπέρ της ΤΣΣΚΑ να δείχνει ότι όλα είναι ρευστά και άρχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς στο δεύτερο. Με εντυπωσιακό ποσοστό στα δίποντα, 17/22, τον Ο'Μπράιαντ εγγύηση και τον Ζούσμαν αποκάλυψη, οι Ισραηλινοί έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 41-46.

Ο ΝΤε Κολό με τον Χάντερ επιχείρησαν να ηγηθούν της αντπίθεσης της ΤΤΣΚΑ στην τρίτη περίοδο, όμως, η Μακάμπι συνέχισε να παίζει μυαλωμένα, να αποφεύγει τα λάθη, να έχει ανενασμένο επιθετικά το Ντι Μπαρτολομέο και να κλείσει την περίοδο με βραχεία κεφαλή 62-64. Κι ενώ η... υποψία πολλών ήταν ότι ερχόταν το ξέσπασμα των Ρώσων, η Μακάμπι ήταν αυτή που στο 34' έφτασε στο +10, 64-74 και πλέον είχε βάλει βάσεις νίκης.

Με υψωμένο τείχος στην άμυνα, κλεψίματα και αιφνιδιασμούς και 32/42 δίποντα στο 37'(!) η Μακάμπι έφτασε στο +12, 82-70 και όλο και πιο κοντά στη νίκη στην οποία έδωσε και θριαμβευτικό τόνο στο τέλος, όταν η ΤΣΣΚΑ πίεσε αλλά οι Ισραηλινοί με άνεση έφταναν στο καλάθι της.

ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ: Ο Γιαβέλ Ζούσμαν ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Μακάμπι στην Μόσχα. Ο 20χρονος Ισραηλινός έκανε τα πάντα και κυρίως σκόραρε με συνέπεια και με τους 15 πόντους του να έρχονται χωρίς να έχει χάσει σουτ (4/4διπ., 2/2τρπ., 1/1β., 5ριμπ και 2κλ. σε μια βραδιά... καριέρας).

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το απίστευτο ποσοστό στα δίποντα της Μακάμπι, 35/47 με ποσοστό 74,5 %, αλλά και τα μόλις 6 λάθη απέναντι στην πίεση της ΤΣΣΚΑ ήταν τα βασικά συστατικά της θριαμβευτικής της επικράτησης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ