23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Μακάμπι έκανε το 2/2 απέναντι στην Μπασκόνια (vid)

Το 2/2 έκανε απέναντι στην Μπασκόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ στην φετινή Euroleague, μετά και την εντός έδρας επικράτησή της με 91-82 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Στον πρώτο γύρο (14η αγωνιστική) είχε πάρει τη νίκη με 67-63 μέσα στη Βιτόρια. Κάπως έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-11. Το ίδιο ρεκόρ έχουν πλέον και οι Βάσκοι. 

Η Μακάμπι πήρε τα ηνία μετά το 6ο λεπτό και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Οθέλο Χάντερ και Ελάιζα Μπράιαντ πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος. 

Η Μπασκόνια ξεκίνησε με ένα γρήγορο 6-0, αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πάρει time out μετά από μόλις 1 μίση λεπτό παιχνιδιού. Οι Βάσκοι συνέχισαν για το 11-5, με τη Μακάμπι να αρχίζει σιγά σιγά να μπαίνει στο ματς και να προσπερνά με 14-13 στο 6'. Τελικά οι γηπεδούχοι έκλεισαν την περίοδο προπορευόμενοι με 26-21, σε ένα παιχνίδι που φάνηκε από νωρίς ότι θα είναι «κλειστό».

Η μέγιστη τιμή της διαφοράς για τη Μακάμπι έφτασε στο +9, 43-34 στο 16'10", όμως η Μπασκόνια δεν άφησε τα πράγματα να ξεφύγουν και πλησίασε στο 47-43 στο φινάλε του ημιχρόνου. Το παράδοξο είναι ότι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης ο Σκότι Ουίλμπεκιν έμεινε άποντος (0/2 τρίποντα) έχοντας όμως 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.  

Στο ίδιο έργο θεατές και μετά την ανάπαυλα. Η ομάδα του «λαού» είχε σταθερά το πάνω χέρι. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αφενός δεν την άφηνε να αποκομίσει μια διαφορά ασφαλείας, αφετέρου δεν μπορούσε να περάσει μπροστά. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με εύστοχο τρίποντο από τον Άντζελο Κολεϊάρο, παρά την άμυνα του Ακίλε Πολονάρα και το ταμπλό έγραψε 68-60. 

Η Μπασκόνια με 4 εύστοχα τρίποντα έπαιξε τα ρέστα της στην τελευταία περίοδο, αλλά η Μακάμπι είχε το ηθικό και αριθμητικό πλεονέκτημα και κατάφερε να φτάσει στην 9η φετινή της νίκη στη διοργάνωση. 

TEAM WORK: Η εν λόγω νίκη για τη Μακάμπι είναι ο ορισμός της ομαδικής προσπάθειας. Και οι 12 παίκτες του κόουτς Σφαιρόπουλου προσέφεραν στο σκοράρισμα και κατάφεραν και καλύψουν το κακό επιθετικά βράδυ του top dog της ομάδας. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν, που σκοράρει 17.2 πόντους κατά μέσο όρο και είναι 4ος σκόρερ στην διοργάνωση, σήμερα πέτυχε μόλις 9 (2/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 2/2 βολές), χωρίς αυτό να κοστίσει στην ομάδα. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα παραπάνω εξηγεί και το ακόλουθο στατιστικό. Για τη Μακάμπι 48 πόντους σκόραραν οι «πενταδάτοι» παίκτες και 43 προσέθεσαν οι αναπληρωματικοί. Αντίθετα για τη Μπασκόνια λειτούργησε καλύτερα το second unit. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έβαλαν 47 πόντους, ενώ αυτοί που ξεκίνησαν ως βασικοί μόλις 35. 

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 47-43, 68-60, 91-82

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ