18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η μαγική τριάδα των Νετς και το… ιπτάμενο μπουκάλι (vids)

Η "αγία "τριάδα των Μπρούκλιν Νετς έδρασε και οδήγησε την ομάδα ένα βήμα από την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής. Το τελικό 141-126 οδήγησε στο 3-1 με τους Ίρβινγκ, Ντουράντ και Χάρντεν σε πρώτο πλάνο.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 42 πόντους με 14/20 εντός πεδιάς και ακόμη τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ο Καϊρί Ίρβινγκ είχε 39 πόντους με 6/12 τρίποντα και 11 ριμπάουντ. Ο Τζέιμς Χάρντεν ήρθε να προσθέσει 23 πόντους με 8/12 εντός πεδιάς και 18 (!) ασίστ!

Το Boston Garden είχε ανοίξει για πρώτη φορά στο 100% για τον κόσμο, ο οποίος αποδοκίμαζε έντονα τον Ίρβινγκ κάθε φορά που αυτός ακουμπούσε την μπάλα. Η κάμερα κάποια στιγμή τον πιάνει να "πατά" ξανά και ξανά το logo των Σέλτικς μετά το τέλος του αγώνα, όπως έπιασε και έναν φίλαθλο να πετά ένα μπουκάλι στον γκαρντ των Νετς την ώρα που πηγαίνει προς τα αποδυτήρια.

"Οι φίλαθλοι πρέπει κάποια στιγμή να μεγαλώσουν", τόνισε ο Ντουράντ. "Ξέρω πως το ότι ήταν κλεισμένος ο κόσμος στο σπίτι του για ενάμιση χρόνο με την πανδημία έχει φέρει πολλούς στα όριά τους. Αλλά όταν έρχεσαι σε ένα παιχνίδι πρέπει να καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ανθρώπου. Δεν είμαστε ζώα. Δεν είμαστε στο τσίρκο. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι όταν έρχεσαι στο γήπεδο. Να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου που παίζουν και τον ίδιο σου τον εαυτό. Η μητέρα σου δεν θα ήταν καθόλου περήφανη επειδή πετάς μπουκάλια νερό σε αθλητές ή τους φτύνεις ή τους πετάς ποπ κορν. Οπότε, ωρίμασε επιτέλους και απόλαυσε το παιχνίδι. Είναι μεγαλύτερο από σένα!"

Αυτός που πέταξε το μπουκάλι εντοπίστηκε, συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το γήπεδο. Μάλιστα αποκλείστηκε δια βίου από το TD Garden. Ο ίδιος ο Ίρβινγκ έχει διαφορετική άποψη για το θέμα. "Δεν νομίζω πως είναι αρκετό για να λυθεί το πρόβλημα. Ο κόσμος φαίνεται να νιώθει πως έχει το δικαίωμα να φέρεται έτσι", τόνισε, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως ένιωσε τον ρατσισμό όταν έπαιζε στους Σέλτικς (2017-19). "Ως μαύρος που παίζει στο ΝΒΑ και αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τέτοια γεγονότα".

Ο Μάρκους Σμαρτ, ο οποίος αγωνίζεται στους Σέλτικς, έχει τη δική του άποψη: "Ένας κακός σπόρος δεν σημαίνει πως όλη η σοδειά είναι για πέταμε. Οι φίλαθλοί μας έχουν σταθεί εξαιρετικά. Είχαμε έναν ηλίθιο που έκανε κάτι ηλίθιο και η αντίδαση από την ομάδα ήταν άμεση. Κάτι για το οποίο είμαστε χαρούμενοι".

Ο Σμαρτ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν για τους Σέλτικς με 16 πόντους, έξι ριμπάουντ και εννέα ασίστ, αν και αυτός που και πάλι βρέθηκε σε πρώτο πλάνο ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ με 40 πόντους (17/17 βολές), επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ο Εβάν Φουρνιέ πρόσθεσε 16 πόντους.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ