19.1 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Η μέρα που ο Μάικ “βαπτίστηκε” Μιχάλης

Η 4η Οκτωβρίου δεν έχει καταγραφεί στη λίστα των ημερομηνιών στις οποίες ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία. Δεν είναι μια ημερομηνία που έχει συνδυαστεί με κάποια νίκη που να απέκτησε στην πορεία, ιστορική χροιά. Αντιθέτως, το ημερολόγιο έδειχνε 4 Οκτωβρίου όταν οι “πράσινοι” άρχισαν με ήττα την προσπάθεια τους στο Πρωτάθλημα πριν από 15 χρόνια. Κι όμως, εκείνη η ημερομηνία έχει μείνει (και) με θετικό τρόπο στην ιστορία του “τριφυλλιού”.

 

Ήταν λοιπόν 4 Οκτωβρίου 2003 όταν ο Παναθηναϊκός, ερχόμενος από μια “κατραπακιά” στο Κύπελλο -είχε αποκλειστεί από τον Απόλλωνα Πατρών με μία “40άρα” του Ντάντε Τζόουνς- αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος στο Ιβανώφειο και ηττήθηκε από τον Ηρακλή με 77-70. Μπροστά στην αρνητική εκκίνηση της σεζόν, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να εστιάσει στην απόδοση ενός πρωτοεμφανιζόμενου Αμερικανού και ας ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού.

 

Πέρασαν λοιπόν 15 χρόνια από τη μέρα που ο Μάικ Μπατίστ έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μία λίγκα στην οποία έμελλε να περάσει 10 χρόνια και της οποίας κρατάει πια την κορυφαία επίδοση αγώνων μεταξύ όλων των ξένων που πέρασαν από αυτήν.

 

Σε εκείνο το παιχνίδι στο Ιβανώφειο, το 1ο από τα 301 τελικά που έκανε στην Basket League, ο Μπατίστ είχε 19 πόντους, 2/2 βολές, 7/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα και τρία ριμπάουντ.

 

Η σεζόν κατέληξε με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή (3-0 επί του Αμαρουσίου στους τελικούς) και τον Μπατίστ να κατακτά τον πρώτο από τους εννιά τίτλους του στην κατηγορία. Η μοναδική χρονιά που δεν έγινε αυτό, ήταν το 2012. Πέραν των εννιά τίτλων του ελληνικού Πρωταθλήματος στα χρόνια που έπαιξε για το “τριφύλλι” -μέχρι το 2014 δηλαδή όταν και σταμάτησε το μπάσκετ και μετά από μια παρένθεση μιας σεζόν στη Φενέρμπαχτσε- με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε τρεις φορές την Ευρωλίγκα και επτά φορές το Κύπελλο Ελλάδας. 19 τίτλοι σε 10 σεζόν…

 

 

Αποθέωση στις βραδιές του με τα πράσινα...

... Aποθέωση και σε εκείνη που επέστρεψε ως αντίπαλος με τη Φενέρμπαχτσε

 

Ο Μπατίστ έχει γράψει το όνομα του πολύ ψηλά σε πολλές λίστες της στατιστικής τόσο του Παναθηναϊκού όσο συνολικά και του Πρωταθλήματος. Η πρωτιά του στη λίστα των ξένων παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να απειληθεί αφού ο 1ος εν ενεργεία που είναι ο Τζέιμς Γκιστ, απέχει 137 παιχνίδια από τα 301 που είχε εκείνος.

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ