21.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Η… μάχη των σερί (pics)

Η ΑΕΚ των οκτώ διαδοχικών νικών δοκιμάζεται στην «Brose Arena» κόντρα στην Μπάμπεργκ, που προέρχεται από τρεις επιτυχίες, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα επιχειρήσουν να αυξήσουν το νικηφόρο σερί τους απέναντι στο Νίκο Ζήση και την… παρέα του, με το γερμανικό συγκρότημα να στοχεύει στην πρώτη νίκη του στο «σπίτι» του από τις 31 Οκτωβρίου, καθώς οι τελευταίες επιτυχίες του ήταν εκτός έδρας. Διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία δημοσίευσε, πριν από το ματς της Τρίτης (08/01, 21.00), η διοργανώτρια αρχή. Αναλυτικά…

-Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι προέρχονται από σερί οκτώ νικών, το κορυφαίο στην ιστορία τους στη διοργάνωση. Σε κανένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους στο ΟΑΚΑ, πάντως, δεν κατάφεραν να κερδίσουν με διψήφιο αριθμό πόντων (εφτά νίκες, μία ήττα).

Μπάμπεργκ «τρέχει» το καλύτερο σερί της στο BCL, με τις τρεις διαδοχικές νίκες που έχει πετύχει, οι οποίες άπασες έχουν πανηγυριστεί εκτός έδρας: στη Γαλλία επί της Ντιζόν, στην Ισπανία επί της Φουενλαμπράδα και στην Τσεχία επί της Νίμπουρκ.

Βινς Χάντερ έχει μέχρι στιγμής 158π., τους περισσότερους από τους παίκτες που έχουν κατά μέσο όρο ανά ματς λιγότερα από τριάντα λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικανός σέντερ των «κιτρινόμαυρων» έχει μ.ό. συμμετοχής 27’.

Στεφάν Γέλοβατς έχει ποσοστό ευστοχίας φέτος στις βολές 88.6%, που είναι το καλύτερο ανάμεσα σε όλους τους φόργουορντ της διοργάνωσης.

Την Χάποελ Χολόν θα υποδεχθεί στο κλειστό της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ (08/01, 19.30), στοχεύοντας στην επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου, με 44%, έχει το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας από όλες τις υπόλοιπες ομάδες φέτος στο Basketball Champions League.

 

Χάποελ Χολόν κέρδισε την προηγούμενη -και μοναδική- αναμέτρησή της απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο BCL, με 72-68. Πρόκειται, μάλιστα, για την καλύτερη αμυντική επίδοσή της στην ιστορία της στη διοργάνωση.
-Οι Ισραηλινοί είναι η μοναδική ομάδα που έχει φέτος κατά μέσο όρο ποσοστό ευστοχίας τουλάχιστον 50% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

Φιλ Γκος, που είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος που έχει σκοράρει τουλάχιστον 20π. σε δύο διαφορετικά ματς, είχε στο πρώτο παιχνίδι επί ισραηλινού εδάφους 23π.

Κόρεϊ Ουέλντεν σκόραρε τουλάχιστον 20π. στα τελευταία δύο παιχνίδια του στο Basketball Champions League, ενώ στα προηγούμενα έντεκα δεν είχε καταφέρει να «σπάσει» το φράγμα των είκοσι πόντων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ