27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Η Μάλαγα έσπρωξε τη Μπαρτσελόνα στο γκρεμό !

Με κορυφαίο τον Νεμανια Νέντοβιτς (26π., 4 ασιστ, 3 ριμπάουντ) πέρασε και η Μάλαγα απο τη Βαρκελώνη (90-83) σπρώχνοντας τη Μπαρτσελόνα ακόμα πιο χαμηλά εκτός πλέι οφ. Χρόνος και παιχνίδια υπάρχουν, αλλά με τέτοια εικόνα οι Καταλανοί δεν έχουν καμία τύχη.

Για αυτό και τα άσπρα μαντήλια βγήκαν και πάλι από τους φίλους των Μπλαουγκράνα που τα έχουν δει όλα και εφέτος με την ομάδα της καρδιάς τους που συνεχίζει να τους απογοητεύει. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα της Μπαρτσελόνα που πλέον απέχει τρεις νίκες (και με εις βάρος της όλες τις ισοβαθμίες απο την 8η και τελευταία θέση της βαθμολογία που οδηγεί στα πλέι οφ).

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι στο ξεκίνημα (5/6 τρίποντα) αλλά  η Μάλαγα ήταν πιο ομάδα και για αυτό πήρε από την αρχή το προβάδισμα (26-24 στο δεκάλεπτο). 
Χάρις σε ένα ξέσπασμα του Ερτέλ με οκτώ συνεχόμενους πόντους και συνολικό σερί 8-1  η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί 41-35 στο 18' και 45-44 στο ημίχρονο αλλά ήταν φανερό ότι μόλις ανέβαζε πάλι λίγο ταχύτητα η Μάλαγα όλα θα τελείωναν όπως και έγινε.

Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι πήγαν στο +5 (61-56 στο 25') δεν είχαν την εικόνα ομάδας που θα μπορούσε να κρατήσει τη νίκη την ώρα μάλιστα που ο Νέντοβιτς είχε αρχίσει να σκοράρει κατά ριπάς.

Με σερί 9-0 οι Ανδαλουσιάνοι του Χουάν Πλάθα πέρασαν μπροστά 65-61 και τελικά έφτασαν άνετα στο τελευταίο πεντάλεπτο στη νίκη των ώρα που ο Σίτο Αλόνσο είχε θυμηθεί τον ξεχασμένο Βενζέκοφ που ο ίδιος έχει απενεργοποιήσει !

Ανθρωπος του αγώνα:  Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο όπου και πέτυχε τους 19 από τους 26 πόντους και πήρε πολλές κρίσιμες επιθέσεις.

Με τη γλώσσα των αριθμών:  Με 58% στα δίποντα (25/43) η Μάλαγα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον Νέντοβιτς και ήταν το στοιχείο που της έδωσε τη νίκη καθώς σχεδόν σε όλα τα άλλα (ριμπάουντ, ασίστ, από 8 χαμένες βολές κάθε ομάδα) οι δύο ισπανικές ομάδες ήταν σχεδόν απόλυτα ισορροπημένες.

 

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 45-44, 64-66, 83-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ