34.8 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Οι έδρες τον πρώτο λόγο στο EuroCup (vids, pics)

Μόνο μία έδρα αποδείχθηκε... φιλόξενη για τους αντιπάλους στους αποψινούς αγώνες στο EuroCup. Μόνο η Τσεντεβίτα ηττήθηκε στο σπίτι της, από την Μπουντούτσνοστ, ενώ αντίθετα Βιλερμπάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Νταρουσάφακα, Μπάγερν Μονάχου και Άλμπα Βερολίνου υπερασπίστηκαν το σπίτι τους άλλες ευκολότερα, άλλες δυσκολότερα.

Έπαιξε εντός έδρας και το εκμεταλλεύτηκε στον μέγιστο βαθμό. Η Λοκομοτίβ Κούμπαν επιβλήθηκε 97-69 στο Top16 της Τρέντο. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους Ιταλούς έχοντας 50% στα σου τριών πόντων, αλλά και διπλάσιες ασίστ (28-14). Ο Κρις Μπαμπ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 17 πόντους και 5/7 τρίποντα, ο Φρανκ Έλεγκαν ακολούθησε με 14, ο Τρέβορ Λέισι με 12 και 7 ασίστ και ο Μάρντι Κόλινς με 11 και 5 ασίστ βρέθηκαν ένα σκαλί πιο πίσω. Φράνκε και Σίλινς είχαν από 11 για την Τρέντο και ο Φλακαντόρι πρόσθεσε 10.

H Νταρουσάφακα δημιούργησε μια διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, η Γκραν Κανάρια την απείλησε στο δεύτερο, αλλά με την επιστροφή στον αγώνα μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι Τούρκοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και δεν τα άφησαν ως το τελικό 88-70.

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ με 20 πόντους, έχοντας ακόμη 4 ασίστ και ένα... buzzer beater στη στατιστική του.

Τζόνσον και Κιντ ακολούθησαν με 15 και 14 αντίστοιχα, ενώ ο Σαντ Ρόος είναι αυτός που δικαιούται τον τίτλο του MVP: Άφησε το παιχνίδι με double double έχοντας 10 πόντους και 10 ασίστ και ακόμη 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

H Zενίτ Αγίας Πετρούπολης υπερασπίστηκε και αυτή την έδρα της με το 95-84 επί της Τορίνο, που ωστόσο της έβαλε δύσκολα, φτάνοντας να προηγηθεί και με 13 πόντους λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (43-56). Το επιμέρους 27-10 της τρίτης περιόδου βοήθησε τους γηπεδούχους να επιστρέψουν στο παιχνίδι και τελικά α φτάσουν και στη νίκη.

H Μπάγερν Μονάχου πήρε νωρίς στον αγώνα το προβάδισμα και το διατήρησε ως το φινάλε του και το 81-68 επί της Λιέτουβος Ρίτας. Ο Τζάρεντ Κάνιγχαμ και ο Ντέβιν Μπούκερ με 18 πόντους ο καθένας μοιράστηκαν τη θέση του πρώτου σκόρερ για τη γερμανική ομάδα, αλλά τον τίτλο του κορυφαίου δικαιούται ο Μίλαν Μάτσβαν με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 23'32''. Στη θέση των πρώτων σκόρερ για τους Λιθουανούς ήταν οι Γκιεντράιτις (14) και Γκιρντζιούνας (11).

 

 Η Τσεντεβίτα έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα της βραδιάς που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την έδρα της. Ηττήθηκε από την Μπουντούτσνοστ με 78-75, χάνοντας έδαφος στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης (13-29).

Οι Κροάτες ήταν καλύτεροι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, αλλά τα 17 λάθη δεν τους βοήθησαν να φτάσουν και στη νίκη.

 

Ο Νεμάνια Γκόρντιτς με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπουντούτσνοστ με τους Γκίμπσον-Σέχοβιτς να προσθέτουν από 16. Ο Ντζάναν Μούσα με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος της Τσεντεβίτα, ενώ στους διακριθέντες βρίσκονται και δύο γνωστά μας πρόσωπα: Ο Ντμίτρι Νίκολς με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Η Ρέτζιο Εμίλια προσπάθησε ως το τέλος, αλλά η Βιλερμπάν άντεξε και πήρε και την εντός έδρας νίκη με το τελικό 68-64.

Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς η Άλμπα Βερολίνου είχε κάτι παραπάνω από εύκολο έργο απέναντι στην Γαλατάσαραϊ όπως δείχνει και το τελικό 95-62. Οι Γερμανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι απέναντι σε μια ομάδα που έχει πάρει την... κατηφόρα και ελπίζει να στρώσει τα πράγματα με τη συμφωνία που έκανε με τον Ερμάν Κουντέρ για τη θέση του προπονητή. Δύο πρώην... "Ισπανοί" έκαναν τη δουλειά για την Άλμπα: Ο Μάριους Γκριγκόνις με 18 πόντους και 4 ασίστ και ο Λουκ Σίκμα με 25 πόντους και επίσης 4 ασίστ

Ε’ Όμιλος

Νταρουσάφακα-Γκραν Κανάρια 88-70

Άλμπα Βερολίνου-Γαλατάσαραϊ 95-62

Στ’ Όμιλος

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Τορίνο 95-84

Μπάγερν Μονάχου-Λιέτουβος Ρίτας 81-68

Η’ Όμιλος

Λοκομοτίβ Κούμπαν-Τρέντο 97-69

Τσεντεβίτα-Μπουντούτσνοστ 75-78

Θ’ Όμιλος

Λιμόζ-Ούνιξ Καζάν 66-69

Βιλερμπάν-Ρέτζιο Εμίλια 68-64



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ