16.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η λογική πήγε… περίπατο στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα δικαίωμα να υποτιμήσει ή να μην τα δώσει όλα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και τιμωρήθηκε για την απροσεξία του χάνοντας από τους πρωταθλητές Σερβίας μέσα στο ΟΑΚΑ για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Τουλάχιστον... πισωγύρισμα θεωρείται η κάκιστη εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδος και η δίκαιη ήττα τους από τους Σέρβους οι οποίοι κατάφεραν να νικήσουν δύο φορές το «τριφύλλι» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κάτι που δεν πέτυχαν ούτε κόντρα στην ουραγό Χίμκι. Με απλά λόγια η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έχει χάσει φέτος μόνο από τους «πράσινους» και καταλαβαίνει εύκολα κάποιος το μέγεθος του... κατορθώματος του συνόλου του Όντεντ Κάτας.

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι για κάποιο λόγο ο Παναθηναϊκός είχε πιστέψει ότι θα κέρδιζε αυτόν τον αγώνα από την επίθεσή του. Αυτό ήταν πράγματι εκτός πραγματικότητας με δεδομένο το περιορισμένο ταλέντο που υπάρχει στο ρόστερ και με βάση ότι οι καλύτερες εμφανίσεις αυτού του συνόλου έγιναν όταν άπαντες έπαιρναν ενέργεια μέσα από την καλή άμυνα.

Λογική όμως δεν υπήρχε σε τίποτα απ' όλα όσα γίνονταν στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Διότι για 25 λεπτά ο Μάριο Χεζόνια ήταν... θεατής. Ο Κροάτης σούπερ σταρ αντί να πάρει επιθέσεις -μέσα από τα κατάλληλα συστήματα- για να ζεσταθεί από νωρίς, ήταν στη γωνία και περίμενε σαν να επρόκειτο για έναν παίκτη της σειράς. Την ίδια ώρα η έκβαση των επιθέσεων αποφασιζόταν από αθλητές που δεν έχουν την ίδια έφεση στο σκοράρισμα. Τελικά ο 27χρονος φόργουορντ πήρε μαζεμένες τις προσπάθειες στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης όμως πλέον ήταν αργά κι αυτό έγινε άναρχα.

Χωρίς να χρειάζονται πολλά-πολλά για να περιγράψουν την εικόνα, ο Παναθηναϊκός έχασε επειδή η άμυνά του δεν ήταν στα επίπεδα των προηγούμενων παιχνιδιών. Έχασε διότι πολύ απλά επέτρεψε στην χειρότερη επίθεση της Ευρωλίγκας να του βάλει μέσα στο σπίτι του 86 πόντους. Έχασε γιατί δεν μπόρεσε να επικρατήσει στη «μάχη» των ριμπάουντ κόντρα στην χειρότερη ομάδα στο συγκεκριμένο τομέα. Κι αυτό μαρτυρά ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη θέληση. Ένα εύλογο ερώτημα αφορά τον λόγο που παρουσιάστηκε έτσι το «τριφύλλι», όταν πρόκειται για μία ομάδα που φέτος δεν έχει πετύχει τίποτα αξιοσημείωτο εκτός από το διπλό στο ΣΕΦ, που δεν συνιστά και ιστορικό επίτευγμα. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν στο εσωτερικό των πρωταθλητών.

Ακόμα και για λόγους πρεστίζ, δεν είναι δυνατόν -ή μάλλον είναι όπως αποδείχτηκε στο παρκέ- οι «πράσινοι» να χάνουν από μία από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ παρουσιάζοντας τέτοια εικόνα και ψάχνοντας την ανατροπή με «καουμποϊλίκια» και μπάσκετ άλλης εποχής. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν για να χάσει με 15 πόντους διαφορά κι αυτό δεν συνέβη χάρη στον Σαντ-Ροός ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του αλλά δεν έφτασε. Πλέον δεν ήχησε «καμπανάκι» αλλά «καμπαναριό» ολόκληρο. 

Ευθύνες και μάλιστα σοβαρές έχει για το χθεσινό (19/3) πατατράκ και ο Όντεντ Κάτας ο οποίος δεν είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι και στο 59-48 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου χρεώθηκε άνευ λόγου με τεχνική ποινή δίνοντας «ανάσα» στους Σέρβους, ενώ άλλαξε την πεντάδα που εκείνη τη στιγμή είχε βρει ρυθμό κι επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να επιστρέψουν. Ο Ισραηλινός προπονητής ανέλαβε στα μέσα της σεζόν κι αυτό σημαίνει ότι δεν ευθύνεται για όλα, όμως έχει κάνει συνήθεια τον τελευταίο καιρό να δέχεται τουλάχιστον μία τεχνική ποινή σε κάθε αγώνα. Κι ακόμα κι αν είχε δίκιο στη δεύτερη φάση που κόστισε και την αποβολή του, θα έπρεπε να το σκεφτεί δύο φορές. 

Ο στόχος ήταν και παραμένει να τελειώσει αξιοπρεπώς η σεζόν στην Ευρωλίγκα και στον αθλητισμό δεν υπάρχει ντροπή, όμως αυτή η κάκιστη παρουσία αμαυρώνει την εικόνα του Παναθηναϊκού που στα εντός έδρας παιχνίδια του δεν είχε δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα. Στο τέλος όταν θα γίνει το «ταμείο» της σεζόν, θα πρέπει να μην ξεχαστεί αυτή η βραδιά και να μην περάσει στα ψιλά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ