23.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η Λιθουανία θέλει Προολυμπιακό Τουρνουά

Την πρόθεσή της να φιλοξενήσει ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά εξέφρασε ο πρόεδρος της Λιθουανικής Ομοσπονδίας, Αρβίντας Σαμπόνις, το κόστος όμως είναι κάτι που τον προβληματίζει. 

Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, η Λιθουανία θα είναι μία από τις υποψήφιες διοργανώτριες των Προολυμπιακών τουρνουά. Οι Λιθουανοί μιας και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο που μόλις τελείωσε, θέλουν διακαώς να βρίσκονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διαξαχθούν το 2020 στο Τόκιο. 

 

Η προθεσμία κατάθεσης φακέλων είναι μέχρι το Νοέμβριο, ενώ η σχετική απόφαση για την ανάθεση αναμένεται να παρθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Μάρτιο. Με το κόστος διοργάνωσης να εκτιμάται μεταξύ 2,3 και 3 εκατομμυρίων ευρώ. 

Πέρα από τη Λιθουανία, υπάρχει και ελληνκό ενδιαφέρον όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. 

Το δικαίωμα συμμετοχής στα Προολυμπιακά τουρνουά και την διεκδίκηση των πολυπόθητων εισιτηρίων για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως προέκυψε από την κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν εκτός από την Ελλάδα και τη Λιθουνία, οι Βραζιλία, Καναδάς, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σερβία, Τυνησία, Τουρκία, Βενεζουέλα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ