16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η λατρεία του Μπέινς για την Εθνική (pics)

Ο Άρον Μπέινς δεν κρύβει τα αισθήματα υπερηφάνειας που τον πλημμυρίζουν κάθε φορά που φοράει τη φανέλα της Εθνικής Αυστραλίας.

Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ των Μπόστον Σέλτικς δεν κατέστη δυνατό να δώσει το παρών στα δύο «πρώτα» παράθυρα της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 εξαιτίας των υποχρεώσεών του με τους «Κέλτες» στο ΝΒΑ. Ελπίζει, όμως, να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στους επόμενους αγώνες του, που είναι προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο, με τα «καγκουρό» να παίζουν εκτός έδρας με την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες και να θέλουν να δώσουν συνέχεια στην αήττητη πορεία τους στο Β’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας.

«Λατρεύουμε να παίζουμε για τη χώρα, είμαστε πάντα πρόθυμοι να "θυσιάσουμε" την καλοκαιρινή ξεκούρασή μας, ώστε να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε όλοι μαζί για την Εθνική. Είναι τιμή, για όλους μας, κάθε φορά που βάζουμε την χρυσοπράσινη φανέλα. Απλώς, αγαπάμε να βγαίνουμε έξω και να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν πλέον και κάποια νέα παιδιά, που θέλουν το χώρο τους. Έχουμε έναν πυρήνα που παίζει πολύ καιρό μαζί, αλλά έχουμε παράλληλα και τους ταλαντούχους παίκτες μας, τους οποίους πρέπει να εντάξουμε στην ομάδα. Ανυπομονούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η Αυστραλία έχει κάνει μέχρι στιγμής το «τέσσερα στα τέσσερα», έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Ο γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία φόργουορντ/σέντερ παρακολουθεί, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, την πορεία της στα προκριματικά: «Σίγουρα, παρακολουθώ τι κάνει η Αυστραλία στους διεθνείς αγώνες της. Έχουμε διαφορετικούς παίκτες στο ρόστερ των προκριματικών, που καλούνται να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους». Έδωσε, μάλιστα, και τις συμβουλές του στους μικρότερους: «Πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ευκαιρία που τους δίνεται. Εμείς εκτιμούμε την προσπάθειά τους κι ελπίζουμε πως θα ενσωματωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο παιχνίδι μας. Οι νεαροί παίκτες, άλλωστε, είναι στο επίκεντρο για το μέλλον της Εθνικής».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ