18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η λίστα των Σέλτικς και η επιλογή του Στίβενς (vid)

Με τα play offs στο ΝΒΑ να έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία τους, οι Μπόστον Σέλτικς είναι ήδη μια από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες της χρονιάς. Έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής παρά τις σημαντικές απουσίες και βρίσκονται στο 2-0 απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Κι ένας από τους λόγους, όπως όλοι συμφωνούν, ακόμη και οι πιο «δύσκολοι», βασική αιτία είναι ο 41χρονος κύριος που κάθεται στον πάγκο και μοιάζει κολεγιόπαιδο με κουστούμι. Ο Μπραντ Στίβενς.

Ένας τύπος που –κακά τα ψέματα- με την πρώτη δεν σου γεμίζει το μάτι, πολύ δε περισσότερο για ομάδα ΝΒΑ. Κι όμως η επιλογή δικαίωσε πλήρως τους «πράσινους» και στην πορεία φάνηκε πως ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Τι έκαναν και πως κατέληξαν στον Στίβενς; Ο Στίβεν Παλιούκα, συνιδιοκτήτης των Σέλτικς, μοιράστηκε το… παρασκήνιο της πρόσληψής του και έχει ενδιαφέρον…

Όλα άρχισαν όταν ο Ντοκ Ρίβερς, μετά από εννέα χρόνια στους Σέλτικς, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες για τους Κλίπερς. Ο Ντάνι Έιντζ έκανε μία λίστα με υποψήφιους. Το πρώτο όνομα στη λίστα ήταν αυτό του Μπραντ Στίβενς. Το δεύτερο ήταν ο Μπραντ Στίβενς και το τρίτο ήταν ο Μπραντ Στίβενς! Ο Στίβενς οδήγησε στο Μπάτλερ στο πρώτο παιχνίδι τίτλου στην ιστορία του στο NCAA, απέναντι στο Ντιουκ. Ο Έιντζ και ο Παλιούκα ήταν εκεί, στην εξέδρα για να δουν τον αγώνα. Ο Έιντζ είπε «Κοίτα στο γήπεδο. Ο καλύτερος κόουτς του κολλεγιακού μπάσκετ είναι εκεί κάτω». Ο Παλιούκα απάντησε: «Φυσικά, ο κόουτς Κ». «Όχι, ο Μπραντ Στίβενς» απάντησε ο Έιντζ και ήταν το 2010».

Η ομάδα του έχασε, αλλά οι δύο άνθρωποι των Σέλτικς που ήταν στην εξέδρα έφυγαν εντυπωσιασμένοι από το γήπεδο. Έτσι, όταν ο Ρίβερς έφυγε ο Έιντζ, ο Παλιούκα, ο Γκρούσμπεκ και ο Ζάρεν έκαναν το ταξίδι ως την Ιντιάνα για να μιλήσουν με τον Στίβενς. Η … παρέα βολεύτηκε γύρω από το τραπέζι στην κουζίνα του σπιτιού της μαμάς Στίβενς και μίλησαν για διάφορα θέματα. Ο μελλοντικός κόουτς του τριφυλλιού έθεσε έναν και μοναδικό όρο: «Δεν θα προσπαθούσε να χάσει ένα παιχνίδι, να κάνει το λεγόμενο “tank”. Οπότε αν η στρατηγική ήταν “the process”, το να χτίσεις κάτι για το μέλλον, η προοπτική, δεν θα συμμετείχε σε αυτό».

Οι Σέλτικς τον διαβεβαίωσαν πως πάντα παίζουν για να νικήσουν, αλλά η διοίκηση της ομάδας είχε κάποιες δικές της επιφυλάξεις: Το νεαρό της ηλικίας του (ήταν μόλις 37 χρονών) και η προϊστορία των προπονητών που περνούν από το NCAA στο ΝΒΑ. Μετά από κάποιες αναλύσεις και επιπλέον ψάξιμο, ήξεραν πως ο Στίβενς ήταν ο άνθρωπός τους, πως ξέρει τι κάνει και πως με τον χαρακτήρα και την προσέγγισή του θα προσαρμοστεί στο ΝΒΑ μια χαρά.

«Η ανάλυσή μας έδειξε πως οι προπονητής από το Κολλεγιακό Πρωτάθλημα που δεν τα κατάφεραν ήταν αυτοί που ήταν κομμάτι μεγάλων προγραμμάτων, όπου όλα γύριζαν γύρω από αυτούς. Αυτό που είδαμε στον Μπραντ, ήταν πως ήταν ακριβώς το αντίθετο αυτού του μοντέλου. Η δική του λογική είναι πως όλα γίνονται για τους παίκτες, όχι για τον προπονητή!»

Οι συζητήσεις, οι αναλύσεις, όλα κατέληξαν στο αρχικό συμπέρασμα: Ο Μπραντ Στίβενς ήταν ο ιδανικός για τους Σέλτικς. Έτσι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία έξι ετών τον Ιούλιο του 2013 και έγινε ο 17ος προπονητής στην ιστορία της ομάδας. Και μια νέα σελίδα σε αυτή την ιστορία μιας από τις πλέον θρυλικές ομάδες του κόσμου άρχισε να γράφεται!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ