24.5 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Η Κύμη ταπείνωσε τον Άρη με επική ανατροπή

Η Κύμη θριάμβευσε κόντρα στον Άρη με 75-57, πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή ανατροπή, καθώς είχε βρεθεί στο -17 στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Το συγκρότημα του Ισίδωρου Κουτσού δεν το έβαλε κάτω κι έφτασε στη δεύτερη νίκη του σε έντεκα αγώνες, πιάνοντας στη βαθμολογία τόσο τους «κίτρινους» οι οποίοι απογοητεύουν, όσο και το Ρέθυμνο, αλλά και τον Κολοσσό, καθώς πλέον όλες αυτές οι ομάδες έχουν δύο νίκες μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, η Κύμη στεναχώρησε τον πρώην προπονητή της Γιάννη Καστρίτη ο οποίος θα ήθελε να φύγει νικητής από τη Χαλκίδα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο αγώνας είχε δύο σκέλη. Οι δύο αντίπαλοι ξεκίνησαν πολύ νευρικά και δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο για το καλάθι. Σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενοι πάντως βρήκαν ρυθμό και προηγήθηκαν 18-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Παρόμοια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους «κίτρινους» οι οποίοι είχαν και τη στήριξη 200 οπαδών τους να προηγούνται σταθερά και να κλείνει το ημίχρονο με 35-26. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 17 πόντους για τον Άρη στο 24', όταν ξέφυγε με 45-28... Εκεί όμως όλα άλλαξαν...

Οι γηπεδούχοι αν και όλα φαίνονταν χαμένα όχι μόνο δεν τα παράτησαν αλλά κατάφεραν να επιστρέψουν σιγά-σιγά και να μειώσουν στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου σε 49-46. Ούτε τότε πάντως πάτησαν φρένο. Κυριαρχώντας απόλυτα στην τελευταία περίοδο διέλυσαν έναν απογοητευτικό Άρη ο οποίος δεν μπορούσε να συνέλθει με τίποτα κι έφτασαν σε μία σπουδαία επικράτηση και μάλιστα με σημαντική διαφορά 18 πόντων (75-57).

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Τζεκουάν Λιούις έχει βοηθήσει να αλλάξει η εικόνα της Κύμης. Ο 24χρονος πόιντ γκαρντ είναι εξαιρετικός στην οργάνωση και κοιτάει πρώτα την ασίστ και μετά το σκοράρισμα. Τελείωσε την αναμέτρηση με έντεκα πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές. Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους πάντως ήταν ο Σκοτ Σαγκς με 16 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Ραμόν Χάρις των 14 πόντων ήταν ο μοναδικός ο οποίος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και όλοι οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι του μέτριου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μέσα σε 16 λεπτά ο Άρης κατόρθωσε να γκρεμίσει όσα είχε χτίσει στα πρώτα 24 όταν ήταν καλύτερος και είχε ξεφύγει με διαφορά 17 πόντων. Στα τελευταία λεπτά οι «κίτρινοι» ήταν σαν να έριξαν... διακόπτη και κατέστρεψαν όλα τους τα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα... Αντίθετη εξέλιξη για την Κύμη η οποία πήρε και τη μάχη των ριμπάουντ με 36 έναντι 32.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ