25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Κύμη στα πλέι οφ ο Αρης… στην πρίζα

Η... αγριεμένη Κύμη έκανε επίδειξη δύναμης στο Αλεξάνδρειο, νίκησε κατά κράτος με 73-60 τον αποδεκατισμένο Αρη, που έπαιξε χωρίς τα δύο βασικά του επιθετικά όπλα, τον Αθηναίου και τον Μπελ και πλέον αγκάλιασε την συμμετοχή της στα πλέι οφ, διατηρώντας τους κιτρινόμαυρους σε αγωνιώδη θέση σε σχέση με το μέλλον τους στην κατηγορία.

Η ομάδα της Εύβοιας απολύτως λογικά μπήκε στον αγώνα με έμφαση στην άμυνα, αφού έλειπαν από τον αντίπαλο οι παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς από τον αντίπαλο και πήραν γρήγορα και εύκολα τον έλεγχο του αγώνα. Το 13-19 στο δεκάλεπτο και το 28-41 στο ημίχρονο ήταν ενδεικτικά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το εντυπωσιακό 7/12 τρίποντα σε αυτό το διάστημα, αντίθετα ο Αρης που πάλευε με τον ίδιο τρόπο, είχε 3/14.

Η Κύμη κράτησε στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου στους δύο πόντους παραγωγικότητα(!) και έφτασε το δικό της +20, το 30-50 είχε γείρει δραστικά την πλάστιγγα, ο Αρης πάλευε με τον Τσαϊρέλη να επανέλθει, μείωσε στο 44-59 στο δεκάλεπτο όμως  στην τελευταία περίοδο, δεν έδειξε να έχει δυνάμεις, η Κύμη κυριαρχούσε σε κάθε γωνιά του γηπέδου, στο 35' έφτασε στο +21, 68-47 προκαλώντας την έντονη δυσφορία του κόσμου του Αρη.

Ακολούθησε ένα 12-0 των γηπεδούχων που πίεσαν και οδήγησαν σε λάθη τον αντίπαλο για το 59-68 στο 38'30'', αλλά η Κύμη κράτησε την ψυχραιμία της και πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία, από τις σημαντικότερες της ιστορίας της.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 5/24 τρίποντα του Αρη ίσως και να εξηγούνται ελλείψει δύο βασικών του σουτέρ. Το 43-21 στα ριμπάουντ για την Κύμη όμως, μαρτυρά την καθολική κυριαρχία των φιλοξενούμενων.

ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ: Η Κύμη είχε πληθώρα λύσεων στην διάρκεια του αγώνα, όμως ο αναμορφωτής της Θαντ ΜακΦάντεν με 4/8 τρίποντα, ένα λιγότερο απ' όσο όλος ο Αρης, σκόραρε σε κρίσιμα σημεία και εδραίωσε την διαφορά υπέρ της ομάδας του.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ