20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Κροατία θέλει Προολυμπιακό

Ακόμα μία χώρα ετοιμάζεται να μπει στη «μάχη» για τη φιλοξενία ενός εκ των Προολυμπιακών Τουρνουά, που θα δώσουν «εισιτήρια» πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2020 στο Τόκιο.

Η Κροατία ήρθε να προσθέσει το όνομά της στις χώρες που φέρεται πως θα διεκδικήσουν τους αγώνες. Η κροατική κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» στην ομοσπονδία να θέσει υποψηφιότητα για τη φιλοξενία το τουρνουά, καθώς όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας vecernji.hr την ενημέρωσε πως μπορεί να της διαθέσει το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ. Συμπληρώνεται, επίσης, πως εφόσον η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επιλέξει την Κροατία ως χώρα διεξαγωγής ενός εκ των Προολυμπιακών Τουρνουά τότε τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα στο Σπλιτ, συγκεκριμένα στη «Spaladium Arena», χωρητικότητας 10.931 θεατών.

Η Ελλάδα, όπως και οι Λιθουανία, Καναδάς, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία και Σερβία επίσης δείχνουν αποφασισμένες να διεκδικήσουν το Προολυμπιακό Τουρνουά, αν και οι «Πλάβι» υποδέχθηκαν τους αγώνες το 2016 στο Βελιγράδι, όντας μάλιστα εκείνοι που κέρδισαν το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, και φαντάζει δύσκολο -αλλά όχι απίθανο- να τους αναλάβουν ξανά. Θυμίζουμε πως θα διεξαχθούν συνολικά τέσσερα τουρνουά, με είκοσι τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τέσσερις θέσεις για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που θα φιλοξενηθεί το διάστημα 25 Ιουλίου-9 Αυγούστου στα ιαπωνικά παρκέ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ