13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η «κούκλα» και η… πανούκλα

Ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά αποκρουστικός και κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κι αυτή η κατάσταση πολύ δύσκολα δεν θα συνεχιστεί.

Ο προπονητής έφυγε, η διοίκηση και οι οπαδοί βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ κι έστειλαν μήνυμα στους παίκτες της ομάδας. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα η εικόνα των τελευταίων ήταν αποκαρδιωτική στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τους Ρώσους. Την ίδια στιγμή, ένας πρώην τεχνικός του συλλόγου, παρουσίαζε ένα υποδειγματικό σύνολο σε όλα τα επίπεδα... Βρείτε το λάθος.

Δεν μένει εδώ και δύο χρόνια στην Αθήνα, όμως ο Τσάβι Πασκουάλ αποτέλεσε κατά γενική ομολογία τον κορυφαίο προπονητή των «πράσινων» από τη φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κι έπειτα. Κάποιοι «πονηροί» αμφισβητούσαν τον Καταλανό κόουτς επειδή κρίνουν μόνο με το αν η μπάλα θα πέσει στο διχτάκι. Η δουλειά λοιπόν που κάνει ο 48χρονος προπονητής μίλησε από μόνη της στο χθεσινό (7/1) παιχνίδι. Και δεν ήταν σύμπτωση. Η Ζενίτ με ρεκόρ 11-5 φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, δίχως πανάκριβο ρόστερ κι αποτελώντας μία από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες στην Ευρώπη. Αρκετά όμως με τους Ρώσους.

Εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους και υποθετικά θα έπρεπε και το «τριφύλλι» να κάνει το ίδιο. Αντιθέτως δεν το έπραξε, αφού η πραγματικότητα δεν πρέπει να «καλυφθεί» από το τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο ήταν φανερό ότι χαλάρωσαν οι φιλοξενούμενοι. Οι «παιδικές ασθένειες» είναι εκεί και το θέαμα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός ήταν επιεικώς αποκρουστικό στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Τί μπορεί να αλλάξει; Πιθανότατα τίποτα. Ο νέος προπονητής -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Όντεντ Κάτας- μπορεί ενδεχομένως να εμπνεύσει, όμως σε βάθος χρόνου η χρονιά είναι χαμένη. Και το χειρότερο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, είναι ότι ενώ γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να διακριθούν στην Ευρωλίγκα, προς το παρόν το μοναδικό τους κέρδος από τη φετινή αγωνιστική περίοδο ακούει στο όνομα Γιώργος Παπαγιάννης.

Η αναμέτρηση δεν αντέχει φυσικά σε καμία κριτική, με τον Παναθηναϊκό να έχει παραδοθεί, απογοητεύοντας πλήρως στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Το παιχνίδι της Κυριακής (10/1) με την ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα προσπαθήσει να ρίξει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των «πράσινων» και να στείλει μήνυμα ενόψει πλέι οφ. Από την άλλη, απομένει να φανεί αν στο «τριφύλλι» έχει κάποιος εγωισμό ή αυτή η κατηφόρα δεν θα σταματήσει σύντομα.

ΥΓ: Ο Μάνος Παπαδόπουλος συγκινήθηκε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, στάθηκε άτυχος όμως διότι λόγω των συνθηκών δεν αποθεώθηκε από τον κόσμο της ομάδας που αγαπά. Παράλληλα, βαθιά μέσα του θα ήταν στεναχωρημένος με την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ