15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… κατάρα της Μακάμπι

Η κακοδαιμονία δεν λέει να αφήσει φέτος σε ησυχία τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία βλέπει τον έναν μετά τον άλλον παίκτες της να τίθενται νοκ άουτ.

Οι τραυματισμοί είναι διαδοχικοί φέτος στην «ομάδα του λαού», που με άλλη ομάδα ξεκίνησε στην αρχή της σεζόν και άλλη παρουσιάζει πλέον. Τελευταίο «θύμα» ήταν ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλο λίγο πριν από τη «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, προκαλώντας νέο… πονοκέφαλο στο Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Οι Ισραηλινοί θα υποδεχθούν αρχικά τη Χίμκι στη «Menora Mivtachim Arena» και εν συνεχεία θα παίξουν στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Παρά τις απανωτές ατυχίες έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με 14-8, σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουν να υποχωρήσουν, με τον Παναθηναϊκό να τους ακολουθεί κατά πόδας με 13-9. O 26άχρονος γκαρντ ήρθε να προσθέσει το όνομά του σε μια μακρά λίστα, με τραυματίες, που δυσχεράνουν την κατάστρωση των σχεδίων του Έλληνα προπονητή.

Θυμίζουμε πως εκτός είναι ήδη πέντε παίκτες. Ο Όμρι Κάσπι προέρχεται από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν. Τραυματίας αρχικά στο μηρό ήταν ο Νέιτ Ουόλτερς, αλλά εν συνεχεία τραυματίστηκε στον ώμο (εξάρθρωση) και επίσης δεν υπολογίζεται μέχρι τέλους φέτος. Ρήξη θωρακικού μυός έχει υποστεί ο Τζον Ντι Μπαρτολομέο, που θεωρείται απίθανο να προλάβει να επιστρέψει μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, αφού δύσκολα θα μπορέσει να επανέλθει πριν από τον Ιούνιο.

Με αυτά και με αυτά, οι τραυματισμοί του Γιόβελ Ζούσμαν και Ταρίκ Μπλακ κρίνονται… ήπιοι. O 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ χτύπησε στον αντίχειρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και αναμένεται να μείνει εκτός παρκέ για τουλάχιστον έναν μήνα ακόμα. Αναμένεται, πάντως, να επιστρέψει. Το ίδιο και ο 28άχρονος σέντερ, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο γόνατο, η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους έχει ήδη καθυστερήσει, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει υπομονετικά από το ιατρικό επιτελείο της Μακάμπι Τελ Αβίβ να του ανάψει το «πράσινο φως», ώστε να τον έχει και πάλι στη διάθεσή του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ