28.5 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Η καρδιά του Πανιωνίου χτυπάει ακόμα

Εσπασε το ρόδι ο Πανιώνιος. Επικρατώντας των Τρικάλων  (82-76) στη Νέα Σμύρνη σε έναν αγώνα που είχε χαρακτήρα-τελικού για τους γηπεδούχους, Οι Κυανέρυθροι συνεχίζουν να έχουν οξυγόνο στο έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολο έργο τους να παραμείνουν στην Stoiximan.gr Basket League. Αυτή άλλωστε ήταν η πρώτη τους νίκη στη μεγάλη κατηγορία μετά από 23 συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια και με τελευταία νίκη πριν από τρία χρόνια τέτοιες μέρες στην Ελευσίνα (70-68 τον Πανελευσινιακό στις 27 Δεκεμβρίου του 2014).

Ενα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Διαμαντή Σλαφτσάκη με τον άσο των Τρικάλων να πέφτει άσχημα στο παρκέ σε κάποια φάση προς το φινάλε και να χτυπάει στη μέση δείχνοντας να πονάει πολύ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο Πανιώνιος (που είχε από την πλευρά του την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Γούντσον)  έχοντας μετά από καιρό τον κόσμο κοντά του, έφτασε σε μια κομβική νίκη καθώς εάν είχε χάσει και από την προτελευταία ομάδα του πρωταθλήματος δεν θα είχε πλέον καμία ελπίδα σωτηρίας και ουσιαστικά από εδώ και πέρα η παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία θα είναι διακοσμητική !

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τσούπκοβιτς και Κράβιτς, οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν νωρίς με 16-10 και πήγαν στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά (39-28) για το ημίχρονο ενώ είχαν φτάσει και στο +13  μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου (36-23 στο 19').  Ο Κράβιτς είχε νικήσει κατά κράτος κάτω από τα καλάθια τους αντιπάλους του, ενώ οι παίκτες των Τρικάλων δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροπλία τους στα ριμπάουντ και κυρίως τα 12 επιθετικά που πήραν. Ετσι στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Πανιώνιος ξέφυγε με 14 πόντους (66-52) δείχνοντας θα φτάσει άνετα στην πρώτη του νίκη μετά το 0-8 του ξεκινήματος.

Και όμως οι παίκτες των Τρικάλων που δεν παράτησαν σε κανένα σημείο τον αγώνα,  με τον Μάρει και τον Λούντζη να ηγούνται στο σκοράρισμα, μείωσαν στον τελικό -6, μια διαφορά διαχειρίσιμη για τη ρεβάνς του δευτέρου γύρου στα Τρίκαλα.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 39-28, 66-52, 82-76

Ανθρωπος του αγώνα: Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς που όταν πήρε μπροστά διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων με 17 πόντους και 4/5 δίποντα αλλά και 2/4 τρίποντα και έκανε τη διαφορά. Από κοντά και ο Κράβιτς με 16π. και 8/11 δίποντα.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Ο Πανιώνιος είχε λιγότερα ριμπάουντ (31 έναντι 34), λιγότερα κλεψίματα ( 3 έναντι 6)  λιγότερες ασίστ (19 έναντι 21) και αρκετά παραπάνω λάθη (13 έναντι 8) !

Και όμως νίκησε σχετικά άνετα καθώς οι Νεοσμυρνιώτες σούταραν με εξαιρετικά ποσοστά (66%) στα δίποντα (22/33) και με 42% (8/19) στα τρίποντα την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι τα "έσπασαν" από την περιφέρεια (7/26 τρίποντα, ποσοστό μόλις 26%) ενώ και από μέση απόσταση δεν πήγαν τόσο καλά με 47% (20/42).

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ