16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η καραντίνα και οι 141 ημέρες απραξίας

Η διακοπή του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έστειλε τους παίκτες σπίτι τους από το Μάρτιο και θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη δράση μεσούσης του καλοκαιριού.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζούμε φέτος στον αθλητισμό, με τις αγωνιστικές δραστηριότητες να διακόπτονται εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του COVID-19 και τους παίκτες να απομονώνονται σπίτι τους. Το ΝΒΑ είναι από τα πρωταθλήματα που θα επαναρχίσουν, όπως αποφασίστηκε στις 31 Ιουλίου, ενώ είχε διακοπεί στις 11 Μαρτίου. Για πρώτη φορά φέτος οι ομάδες έμειναν για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός παρκέ, όπως αναφέρει και το basketballforever.com.

Το 2019 από τη στιγμή που τελείωσε η σεζόν μέχρι την ημερομηνία επανέναρξής της πέρασαν 109 ημέρες. Φέτος, οι παίκτες θα μείνουν συνολικά εκτός για 141 ημέρες, μέχρι το πρώτο «τζάμπολ» της επανεκκίνησης, χωρίς να υπολογίζουμε φυσικά εκείνους των οκτώ ομάδων που δεν θα επιστρέψουν και θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το Δεκέμβριο για το ξεκίνημα της καινούριας αγωνιστικής περιόδου, 2020-2021.

Τουλάχιστον, μετά τους περίπου δύο μήνες καραντίνας, αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη επιστρέψει στις προπονήσεις και γυμνάζονται στο αθλητικό κέντρο της ομάδας τους. Τα μέτρα χαλαρώνουν σταδιακά από το ΝΒΑ και τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, αλλά ακόμα δεν επιτρέπονται οι επαφές, ώστε να έχουμε ομαδικές προπονήσεις. Ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η πανδημία στις ΗΠΑ θα αποφασιστεί και το πώς θα πορευτούν οι ομάδες, μέχρι την επανέναρξη στις 31 Ιουλίου.

Θυμίζουμε πως η σεζόν 2019-2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, με όλα τα εναπομείναντα ματς -των 22 ομάδων που θα επιστρέψουν- να φιλοξενούνται στο Ορλάντο. Η έναρξη της καινούριας χρονιάς υπολογίζεται για τα Χριστούγεννα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ