21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η καινούρια εμπειρία της Ινδίας (pics)

Την παρουσία της Ινδίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, για τη Ζώνη Ασίας-Ωκεανίας, απολαμβάνει ο Αραβίντ Αναντουράι.

Η Εθνική έχει μέχρι στιγμής στο Γ’ Όμιλο τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι κι όχι ο προορισμός για τον Ινδό διεθνή. Ο ίδιος πιστεύει στις δυνατότητές τους, αν και δεν έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, κάτι που θα πρέπει να βελτιώσουν εφόσον θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Όπως τόνισε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIBA: «Η Ινδία έχει καλή ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών, έως τώρα, παλέψαμε σκληρά στο πρώτο ημίχρονο, αν και στο δεύτερο δεν είχαμε αντοχές. Αυτό είναι ένα κομμάτι στο οποίο όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Το να παίζεις εναντίον διαφορετικών χωρών, σε διαφορετικές συνθήκες, σε βοηθάει ως σύνολο και τους παίκτες να λειτουργήσουν πιο επαγγελματικά. Έτσι όπως διεξάγονται τώρα τα προκριματικά είναι μια τελείως καινούρια εμπειρία, η οποία περιλαμβάνει πολλά ταξίδια σε διαφορετικές χώρες. Μπορείς να μάθεις πολλά. Πάντα όταν βγαίνω εκτός Ινδίας προσπαθώ να μάθω νέες τεχνικές, νέες κινήσεις, που θα μπορούσα να ενσωματώσω στο παιχνίδι μου».

Ο 24χρονος φόργουορντ μίλησε και για την υπερηφάνεια που νιώθει κάθε φορά που εκπροσωπεί τη χώρα του: «Η συμμετοχή μου στην Εθνική σημαίνει τα πάντα για εμένα. Με κάνει υπερήφανο και χαρούμενο. Από όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ είχα ένα όνειρο: να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο. Με κάνει να αισθάνομαι ολοκληρωμένος παίκτης».

 

Ο Αραβίντ Αναντουράι ξεκίνησε την αθλητική πορεία του όχι από το μπάσκετ, αλλά από το καμπαντί, ένα παιχνίδι ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα του που παίζεται από δύο ομάδες οκτώ ατόμων. «Ο θείος μου ήταν εκείνος που εκτίμησε το ύψος μου και στη συνέχεια με παρότρυνε να παίξω μπάσκετ. Εν συνεχεία, πήγα σε αθλητικό σχολείο και εκεί έμαθα να παίζω μπάσκετ υπό την καθοδήγηση του Σαπανιαμπαλάμ Μπάσκαρ». Για την ιστορία ο μέσος όρος ύψους του ρόστερ του ινδικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι 1,94μ., με εκείνον να είναι 2,02μ.

  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ