21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Ιταλία πάει Τόκιο με μνήμες… Αθήνας (pic)

Οι Ιταλοί πέτυχαν μία από τις μεγάλες εκπλήξεις των προολυμπιακών τουρνουά καθώς πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πετώντας έξω την πανίσχυρη Σερβία, νικώντας τη στον τελικό με 102-95, μέσα στο... σπίτι της! Ετοιμάζοντας... βαλίτσες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, οι Ιταλοί θυμήθηκαν την αλησμόνητη, για εκείνους, διάκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου και ανέβηκαν στο βάθρο ως φιναλίστ της διοργάνωσης κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Τότε, αφού απέκλεισαν το Πουέρτο Ρίκο και την Λιθουανία, σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα έφτασαν στον μεγάλο τελικό. Οι Ιταλοί μπορεί να ηττήθηκαν στον τελικό από την Αργεντινή και να μην κατάφεραν να φέρουν το χρυσό στη χώρα τους, ωστόσο η ιστορία είχε γραφτεί. Το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη διάκριση της Ιταλίας στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ, μαζί με το ασημένιο μετάλλιο το 1980 στη Μόσχα.

17 χρόνια μετά το μετάλλιο στην Αθήνα, το νέο ταξίδι των Ιταλών αρχίζει, βάζοντας πλώρη για άλλη... Ήπειρο. Τελικός προορισμός το Τόκιο, με τη δίψα για διάκριση να ξεχειλίζει και τον ενθουσιασμό από την υπέρβαση του προολυμπιακού τουρνουά να δίνει ώθηση για κάτι καλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση τους, ενθυμούμενοι τη μεγάλη τους διάκριση στην Αθήνα:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ