23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η ιστορική επιστροφή της Ουρουγουάης

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσουν και πάλι στο Μοντεβιδέο, με την επιστροφή της Εθνικής Ουρουγουάης στο «σπίτι» της.

Ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει ξανά την ευκαιρία να παίξει εντός έδρας, καθώς η χώρα θα φιλοξενήσει έναν εκ των ομίλων του Americup. Η Ουρουγουάη φιλοξένησε στο παρελθόν πολλά μεγάλα γεγονότα της αμερικανικής ηπείρου κι όχι μόνο, αλλά από το 2003 -οπότε διοργάνωσε το Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο- «σίγησε».

Στη χώρα των μόλις τριών εκατομμυρίων κατοίκων διεξήχθησαν, παλαιότερα, οκτώ Πρωταθλήματα Νότιας Αμερικής, δύο Παναμερικανικά, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1967. Από τη Δευτέρα (28/08) θα φιλοξενηθεί και ο Γ’ Όμιλος του Americup 2017, με την πρεμιέρα να φέρνει τους παίκτες του Μαρτσέλο Σινορέλι αντιμέτωπους με τη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι Ουρουγουανοί έχουν στο παρελθόν πανηγυρίσει μεγάλες στιγμές μες στη χώρα τους, εν αντιθέσει με τις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Η τελευταία μεγάλη επιτυχία τους χρονολογείται το μακρινό 1995, οπότε επιβλήθηκαν της Αργεντινής, με τον αγώνα να γίνεται -πού αλλού- στο Μοντεβιδέο.

Βέβαια, η ιστορική έδρα τους, η θρυλική «Cilindro Municipal Arena», δεν υπάρχει πια. Τη θέση της θα πάρει η υπερσύγχρονη «Antel Arena», η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, με τους φετινούς αγώνες να φιλοξενούνται στο «Penarol Palace». Υπολογίζεται πως 4.500 θεατές θα γεμίζουν καθημερινά το κλειστό, αρκετοί φίλαθλοι άλλωστε θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά στη ζωή τους την Εθνική Ουρουγουάης. Ο παλιός γνώριμός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό τον 2014-2015, Εστεμπάν Μπατίτσα, είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας του 1995 με την τωρινή, καθώς κανείς άλλος παίκτης δεν υπάρχει πια στο ρόστερ -ούτε ο προπονητής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ