17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η ιστορική επιλογή-έκπληξη από την Ιαπωνία (vids+pics)

Οι Αμερικανοί τον έμαθαν από την παρουσία του στο NCAA και το Γκονζάγκα, ο υπόλοιπος κόσμος από τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 με την Εθνική Ιαπωνίας. Ο Ρούι Χατσιμούρα είναι το μεγάλο ταλέντο της Ιαπωνίας και έγραψε ήδη το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας του.

Στα 21 του, ο γεννημένος στην Τογιάμα φόργουορντ έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ. Οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον διάλεξαν στο νούμερο 9 και η έκπληξη ήταν μεγάλη, καθώς όπως ο ίδιος αποκάλυψε μετά τη διαδικασία του ντραφτ στο «Barclays Center» δεν είχαν μιλήσει ούτε καν είχε έρθει σε επαφή με τους «πρωτευουσιάνους» εκείνος ή ο εκπρόσωπός του.

https://www.youtube.com/watch?v=MffLeOLqA28

Αναμενόταν να τερματίσει ψηλά, βάσει των προβλέψεων πριν από το ντραφτ, σίγουρα όμως δεν περίμενε να τον επιλέξουν οι «μάγοι», όπως διευκρίνισε.

Η μητέρα του Ρούι Χατσιμούρα είναι Γιαπωνέζα και ο πατέρας του από το Μπενίζ. Έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ιαπωνίας το 2013, στο Πανασιατικό Πρωτάθλημα Εφήβων, κι εν συνεχεία αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 το 2014, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 το 2017 και, όπως προείπαμε, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Είχε δηλώσει πως θα δώσει κανονικά το παρών στην τελική φάση, στην Κίνα (31/08-15/09), απομένει να δούμε εάν η επιλογή του στο ντραφτ -αν και αναμενόμενη- θα του αλλάξει τα πλάνα.

https://www.youtube.com/watch?v=AsgrQaXeETE

Ο Γιασουτάκα Οκαγιάμα, το 1981 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ήταν μέχρι σήμερα ο μοναδικός Ιάπωνας που είχε επιλεγεί στο ντραφτ. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ. Το έκαναν, πολύ αργότερα, οι Γιούτα Ταμπούσε (2004) και Γιούτα Ουατανάμπι (2018).

https://www.youtube.com/watch?v=xmzoB8WNQh0

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ