26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Στεφάνι και μέσα για τη νίκη, στεφάνι κι έξω άφηνε τη νίκη στο τραπέζι. Κάτι σαν τη σκηνή-κλειδί της ταινίας “Matchpoint” του Γούντι Άλεν. Μία στιγμή που αλλάζει όλη την ιστορία.

 


Δεν είναι συνηθισμένη η εικόνα ενός ημιτελικού πλέι οφ που κρίνεται στη μία φάση, κυριολεκτικά στον πόντο. Η ΑΕΚ ήταν η κερδισμένη αυτού του σπάνιου θρίλερ των ημιτελικών, με το 83-82 επί του Προμηθέα με τη βολή του Θίοντορ στα 1,3'' πριν το τέλος. Όσο κι αν δεν είναι συνηθισμένη κατάσταση αφού παρακολουθήσαμε χθες στο ΟΑΚΑ, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Προμηθέας έζησαν ένα ανάλογο παιχνίδι με το ίδιο γι' αυτούς αποτέλεσμα, στην προηγούμενη διετία και στην ίδια φάση του Πρωταθλήματος.

 

Το τρίποντο του Παπανικολάου στέρησε από τον Γκίκα και τον Προμηθέα τη νίκη στο ΣΕΦ, στους περσινούς ημιτελικούς

 


29 Μαίου χθες και ο Προμηθέας έχασε στον πόντο από την ΑΕΚ. 26 Μαίου 2018, ένα χρόνο πριν και η αχαϊκή ομάδα πρωταγωνίστησε σε ένα παιχνίδι με την ίδια, δραματική έκβαση αλλά και το ίδιο γι' αυτήν αποτέλεσμα. Ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο ματς των ημιτελικών του 2018, με 89-88 (Σπανούλης 20π, 5ρ, 7ασ, 3κλ, Πρίντεζης 13 – Πράδερ 22π, 10/12δ, Φαγιέ 17π, 8ρ.). Χθες ήταν η βολή του Θίοντορ, σε εκείνο το ματς του ΣΕΦ ήταν ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στα 14'' που έγραψε τον επίλογο και καταδίκασε τον Προμηθέα στην ήττα.

 

Ότι έκανε χθες ο Θίοντορ, το έκανε πριν δύο χρόνια για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μαυροειδής

 


Μία ανάλογη κατάσταση με θετικό γι' αυτήν φινάλε, έζησε η ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια. Στις 14 Μαίου 2017 νίκησε τον Παναθηναϊκό, ως τυπικά γηπεδούχος, στον δεύτερο ημιτελικό με 71-70 (Μιλόσεβιτς 14, Σάκοτα και Μαυροειδής 12 – Σίνγκλετον 19π, 11ρ, Παππάς και Γκιστ 11), στην πρώτη της νίκη επί των “πράσινων” έπειτα από εννιά χρόνια. Το τελικό σκορ “έγραψε” με μία βολή -όπως χθες δηλαδή- του Δημήτρη Μαυροειδή στα 47'' και αφού τα τρίποντα που επιχείρησε ο Κέι Σι Ρίβερς στα 34'' και στην εκπνοή, δεν βρήκαν τον στόχο.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ