21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ιστορία γράφεται στο Champions League (vids+pics)

Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλο ρεκόρ στο Basketball Champions League, αλλά δεν ήταν ο μόνος. Δείτε κι άλλες ιστορικές επιδόσεις, που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έγραψαν ιστορία επικρατώντας με διαφορά 50π. της Οπάβα, τη μεγαλύτερη που επιτευχθεί ποτέ στη διοργάνωση, με τους Τσέχους επίσης να κάνουν ρεκόρ, αλλά αρνητικό, καθώς καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του BCL δεν έχει βάλει μόλις 43π. σε ένα ματς. Το «διπλό» απέναντι στη Φουενλαμπράδα πανηγύρισε η ΑΕΚ, σπουδαία νίκη επί της Στρασμπούρ πήρε στο «Δημήτρης Τόφαλος» ο Προμηθέας Πατρών, ενώ η Μπάμπεργκ εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στους «16».

Η διοργανώτρια αρχή συνόψισε τις πιο σημαντικές επιδόσεις από τους αγώνες που διεξήχθησαν το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου στα ευρωπαϊκά παρκέ, οι οποίες είναι οι εξής…
Χάποελ Ιερουσαλήμ έκανε ρεκόρ σκοραρίσματος σε εκτός έδρας ματς, φέτος, καθώς πέτυχε 111π. απέναντι στη Νίμπουρκ στην Τσεχία (80-111).
Βέντσπιλς έβαλε 99π. απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ, στην εκτός έδρας νίκη της στη Γερμανία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ παραγωγικότητας για λετονική ομάδα στα 42 παιχνίδια που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για το Basketball Champions League.

Ναντέρ έχει σε τέταρτο παιχνίδι φέτος τουλάχιστον δεκαπέντε τρίποντα, κάτι που δεν έχει καταφέρει να πετύχει καμία άλλη ομάδα.
-Μόνο η Νίμπουρκ (34π. απέναντι στην Αντβέρπ) έχει σκοράρει περισσότερους πόντους από λάθη φέτος εν συγκρίσει με την Ντιζόν, που κόντρα στη Λιετκαμπέλις είχε 33π.

-Οι Θεσσαλονικείς είχαν, επίσης, τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ (37) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, ενώ ο Προμηθέας Πατρών έκανε τα λιγότερα λάθη (6) και η ΑΕΚ σκόραρε -μαζί με την Μπάνβιτ- τους περισσότερους πόντους μέσα από τη ρακέτα (56) όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον πίνακα που ακολουθεί…

Κίφερ Σάικ σκόραρε 43π. απέναντι στην Μπάνβιτ, επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία του Basketball Champions League.

Ρίχαρντς Λόμαζ συμπλήρωσε δέκα παιχνίδια με τουλάχιστον 12π. φέτος, ενώ σε μόνο δύο από τις προηγούμενες δεκαεννέα συμμετοχές του στο BCL είχε ανάλογη επίδοση.
Τι Τζέι Ουίλιαμς έχει να επιδείξει τουλάχιστον 14π. στις τελευταίες πέντε εμφανίσεις του στη διοργάνωση, ενώ στις προηγούμενες πέντε δεν είχε καταφέρει να βάλει περισσότερους από 14π.

Παούλιους Βαλίνσκας ευστόχησε και στα έξι τρίποντα που εκτέλεσε απέναντι στην Ντιζόν, έτσι πλασαρίστηκε πρώτος στη λίστα με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα ανάμεσα στους παίκτες με την απόλυτη ευστοχία φέτος.
Ντέιβιντ Χόλστον είχε, συνολικά, εφτά τρίποντα κόντρα στη Λιετκαμπέλις και έγινε ο τρίτος παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα φέτος (ανεξαρτήτου ποσοστού ευστοχίας).

Βινς Χάντερ έγινε ο δεύτερος παίκτης φέτος με τουλάχιστον 20π., δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε ένα παιχνίδι, μετά τον Μπαμπατσάρ Τουρέ.

-Παράλληλα, ο Αμερικανός σέντερ της «Ένωσης» είχε τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (7) στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, με το Μιλένκο Τέπιτς να έχει τα περισσότερα αμυντικά (12).

-Στον πίνακα που ακολουθεί, δείτε όλες τις κορυφαίες επιδόσεις από τους αγώνες που διεξήχθησαν το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου στο BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ