31 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Θεσσαλονίκη στα κόκκινα

Τα βράδια που έπαιζαν αντίπαλοι ερήμωναν οι πόλεις, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης -που ήταν και απόλυτα λογικό - αλλά και της Αθήνας, της Λάρισας, της Πάτρας και πάει λέγοντας. Ολοι μπροστά σε μια τηλεόραση για να δουν την απόλυτη μάχη του Αρη με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του αυτοκράτορα του μπάσκετ.  Η Θεσσαλονίκη είχε την τιμητική της, με τις δύο καλύτερες ομάδες - μακράν τότε - της Ελλάδας και από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Οι παλαιότεροι τα θυμούνται και δακρύζουν και αυτή τη στιγμή, στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, η πόλη του Αρη και του ΠΑΟΚ είναι στα...κόκκινα καθώς οι δύο κορυφαίοι διαχρονικά εκπρόσωποί της βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μόνος τελευταίος (14ος) ο Αρης με μία μόλις νίκη, αυτή επί του αιώνιου αντιπάλου του στην πρεμιέρα και προτελευταίος (με δύο νίκες και ισοβαθμώντας και με άλλες ομάδες) ο ΠΑΟΚ !

Και οι δύο παίζουν στην έδρα τους και δεν σκέφτονται περιθώριο νέου στραβοπατήματος καθώς η χρονιά είναι πολύ δύσκολη και τα προβλήματα ακόμα περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα το Ρέθυμνο με το οποίο έχει την παράδοση υπέρ του (4/4 νίκες στα τελευταία παιχνίδια εντός και εκτός έδρας) και με τον αέρα των τριών συνεχόμενων νικών του (δύο για την Ευρώπη) στην Πυλαία θέλει να συνεχίσει το σερί την ώρα μάλιστα που οι Κρητικοί έχουν 0/4 μακριά από το νησί τους.

Πολύ πιο δύσκολο το έργο του Αρη ο οποίος υποδέχεται το φορμαρισμένο Περιστέρι αύριο, που έχει βέβαια και την έξτρα κούραση από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι για την Ευρώπη. Οπως και να έχει η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη για να ξεκολλήσει από το βυθό της βαθμολογίας και η πίεση (και στην κερκίδα) θα είναι πολύ μεγάλη. Εχει ενισχυθεί πάντως στην φρόντ λάιν της με την απόκτηση του Τόαρλιν Φιτζπάτρικ που μετά τον Απόλλωνα Πάτρας, το Ρέθυμνο και πέρυσι το Χολαργό επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχεται τον Πανιώνιο και είναι το απόλυτο φαβορί για να κάνει το 5/5 από τότε που οι δύο ομάδες συνυπάρχουν στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα η ομάδα του Μάκη Γιατρά θέλει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις που λείπουν μετά το θρίαμβο με τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και την πρόκριση της πατρινής ομάδας στα ημιτελικά του κυπέλλου. Μπροστάρηδες θα είναι και πάλι μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπόγρης με τον Δημήτρη Αγραβάνη, δύο παίκτες που έχουν συνυπάρξει τόσο τον Πανιώνιο παλαιότερα (2012-13) όσο και στον Ολυμπιακό την περασμένη διετία.

Στο Λαύριο η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει την εξαιρετική παράδοση που έχει με τον συγκεκριμένο αντίπαλο (7/8 νίκες μέσα-έξω) την ώρα που το Λαύριο ονειρεύεται ημέρες 2017-18 όταν και είχε επικρατήσει για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά της Ενωσης στο γήπεδο του σημερινού αγώνα (80-72).

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι στο Φάληρο όπου ο ανεβασμένος Ιωνικός Νικαίας είναι το φαβορί αλλά και ο Κολοσσός Ρόδου έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες, όσο και αν προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της εντός έδρας ήττας από τη Λάρισα, η οποία με τον Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο ξεκίνησε πολύ καλά την προσπάθεια να φύγει από την ουρά της βαθμολογίας. Ενισχύθηκε μάλιστα με τον γκάρντ φόργουορντ Μπράντον Ρας αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια γενικότερα για να κάμψει την αντίσταση του Ηφαίστου Λήμνου και ας γίνεται ο αγώνας στη Λάρισα.

Οσο για τον Παναθηναϊκό με τον αέρα των δύο μεγάλων εκτός έδρας νικών στην Ευρωλίγκα με Ζαλγκίρις και Μπάγερν, σκέφτεται πιο πολύ Μπασκόνια και Ολυμπιακό (το επόμενο ζευγάρι αντιπάλων που φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ) παρά το διαδικαστικού χαρακτήρα αγώνα της Δευτέρας με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου
ΚΓ Νεάπολης Λάρ. 15.45 Λάρισα-Ήφαιστος Λήμνου (Basket League Show ΕΡΤ Sports / ERT Play 3)
ΚΓ Σοφία Μπεφόν 15.45 Ιωνικός Νικαίας-Κολοσσός Ρόδου (Basket League Show ΕΡΤ Sports / ERT Play 4)
ΚΓ ΠΑΟΚ 15.45 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο (Basket League Show ΕΡΤ Sports / ERT Play 2)
ΚΓ Δ. Τόφαλος 15.45 Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος (Basket League Show ΕΡΤ Sports / ERT Play 1)
Λαυρίου 17.45 Λαύριο-ΑΕΚ (ERT Sports)
Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Περιστέρι (ERT Sports)
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Ηρακλής (Cosmotesports 4)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ