26.6 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Θεσσαλία κρίνει την πρωτιά στα πλέι οφς…

Τζάμπολ κάνει σήμερα ο δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με το Περιστέρι να έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να φτάσει στο 16-0, ενώ η μεγάλη μάχη για την πρωτιά των πλέι οφς γίνεται σε Θεσσαλικό έδαφος, με τον Ερμή Αγιάς να υποδέχεται τον Ηρακλή και τον ΑΣ Καρδίτσας τον Χολαργό. Ντεμπούτο στον πάγκο του Απόλλωνα Πατρών κάνει ο Νίκος Οικονόμου.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-ΑΕ Λάρισας Δημόπουλος-Τσάτσης-Χριστινάκης (Ντάβαρης)

Δεν υπάρχουν πολλά για να αναφέρει κάποιος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα φιλοξενεί την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, με τους δυο αντιπάλους να χωρίζουν 13 νίκες. Το Περιστέρι έχοντας ορίσει την τιμή εισιτηρίου στα 2 ευρώ περιμένει αρκετό κόσμο στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι ώστε να γιορτάσει το επερχόμενο 16-0, και την ισοφάριση στο σερί νικών της Καβάλας.Οι Θεσσαλοί έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, παρά την οριακή τους ήττα με το Μαρούσι, και θα ψάξουν σε άλλα παιχνίδια θετικά αποτελέσματα.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Μαρούσι Τσούνας-Χαλαμπαλάκης-Κωνσταντινίδου (Ηλιόπουλος Σπ.)

Οριακό παιχνίδι για τον Αρκαδικό. Η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη δείχνει να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια, και αυτό έκανε στο κλείσιμο του πρώτου γύρου όταν και ηττήθηκε με 85-83 στην παράταση από τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έχει πολλά παράπονα από κάποιες αποφάσεις των διαιτητών. Ωστόσο στην Τρίπολη έχουν αφήσει πίσω τους αυτό το παιχνίδι και έχουν μπροστά τους μια δυάδα αγώνων που θα δείξουν το προς τα που γέρνει η κατάσταση (Μαρούσι εντός και ΑΕΛ εκτός). Το Μαρούσι από την δική του πλευρά ταξιδεύει στην Αρκαδία με την άνεση που του δίνει το διπλό στην Λάρισα αλλά και το +16 (84-68) του πρώτου γύρου.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Ηρακλής Τσαρούχα-Παφίλης-Ταρενίδης Στ. (Σταμάτης)

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με τον Ηρακλή να δίνει ένα από τα δυσκολότερα εκτός έδρας παιχνίδια του, έχοντας να δοκιμαστεί στην Αγιά με τον ισχυρό εντός έδρας Ερμή. Το παιχνίδι γίνεται ακόμη δυσκολότερο αν σκεφτεί κάποιος ότι οι Θεσσαλοί υπέστησαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, και αυτή από τον άμεσο ανταγωνιστή του «γηραιού» τον Χολαργό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνιστεί χωρίς κοινοτικό αθλητή, με τον Ουάσινγκτον να έρχεται στην Ελλάδα την Δευτέρα (5/2). Αντίθετα, ντεμπούτο για το συγκρότημα του Γρηγόρη Γιασσάρη θα κάνει ο Σέρβος γκαρντ, Λούκα Μιλόγεβιτς.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Χολαργός Παντελίδης-Κοτσιμπος-Τζιοπάνος (Τέγα)

Θεσσαλικό κόλπο!Αυτό θέλει να πετύχει ο Χολαργός, ο οποίος μετά το διπλό στην γειτονική Αγιά, θέλει να περάσει και από την Καρδίτσα, κάνοντας σημαντικό βήμα προς τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την πρωτιά στα πλέι οφς ανόδου. Ο Στέργιος Κουφός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι γηπεδούχοι επιθυμούν να πετύχουν το 2/2 στην έδρα τους, με τον Κώστα Κομποδιέτα ως head coach, με τον Λευτέρη Καλογήρου να επιστρέφει στο γήπεδο, χωρίς να αναλαμβάνει καθήκοντα.

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Δούκας Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου-Μηλαπίδης (Άκελ)

Παιχνίδι με διπλή σημασία. Ο Παπάγου φιλοξενεί σε ένα κομβικό παιχνίδι αναφορικά με την παραμονή τον Δούκα, σε μια αναμέτρηση που έχει δυο αναγνώσεις. Οι «Στρατηγοί» μετά την μεγάλη νίκη με την Δόξα Λευκάδας την προηγουμένη αγωνιστική στο «Σαλούν» θέλουν να φτάσουν τις 6 νίκες στο πρωτάθλημα, «ξεμπερδεύοντας» ουσιαστικά με τον Δούκα τον οποίο ουσιαστικά θα έχουν αφήσει 4 νίκες πίσω, υπολογίζοντας το 2-0 απέναντι του. Αυτό ακριβώς το γεγονός γνωρίζουν και στο Μαρούσι, θέλοντας εκτός από τη νίκη να καλύψουν και το -2 (71-69) με το οποίο είχαν ηττηθεί στο «Δαϊς».

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Δόξα Λευκάδας Ψαριανός-Ζακεστίδης-Διμπινούδης (Πίγκας)

Σε μια νέα αρχή ποντάρει ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος έχοντας τον Νίκο Οικονόμου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, υποδέχεται την Δόξα Λευκάδας, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι νησιώτες από την πλευρά τους υπέστησαν ήττα σοκ στο «Σαλούν» από τον Παπάγου, και επιθυμούν τη νίκη ώστε να σταθεροποιηθούν στα πλέι οφς, έχοντας ως κάβα και το +20 (74-54) του πρώτου γύρου. Αμφίβολος για την ομάδα του Κώστα Κατωπόδη είναι ο Μάρκοβιτς.

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Εθνικός Δεσλής-Ζαχαρής-Φακίτσας (Βόντζας)

Η Καστοριά βρίσκεται σε μια περίοδο που περνάει την λεγόμενη αγωνιστική «κοιλιά» της, αλλά και ακόμα με αυτό το γεγονός κατάφερε την προηγούμενη αγωνιστική να επικρατήσει στην έδρα της του Ψυχικού με ένα καλάθι του Ελευθεριάδη λίγο πριν το φινάλε. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Σούλιου έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, με τον Εθνικό του Σάββα Συμεωνίδη να έρχεται φουριόζος, και μετά από δυο συνεχόμενες νίκες.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ψυχικό Καλδίρης-Κάρδαρης-Μαγκουνής (Σταύρου)

Το όνειρο συνεχίζει να είναι ζωντανό για τον Αμύντα, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφς, κάτι που θέλει να συνεχίσει να κάνει, θέλοντας να ξεπεράσει το εμπόδιο στου Ψυχικού, στο σημερινό Αθηναϊκό ντέρμπι. Η ομάδα του Αλέξη Ζαβού έχει ως στόχο την 10η της νίκη, ενώ σίγουρα στον Υμηττό δεν ξεχνούν για το 50-38 με το οποίο είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα ψάχνει μια νίκη, που υπό προϋποθέσεις μπορείς να την βάλει και αυτή σε τροχιά πλεί οφς.

Η Βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

1.Περιστέρι 30 (15-0)
————————————
2.Ηρακλής 27 (12-3)
3.Χολαργός 27 (12-3)
4.Δόξα Λευκάδας 24 (9-6)
5.Αμύντας 24 (9-6)
————————————
6.Απόλλωνας Πατρών 24 (9-6)
7.ΑΣ Καστοριάς 24 (9-6)
8.Ερμής Αγιάς 23 (8-7)
9.Ψυχικό 23 (8-7)
10.Μαρούσι 21 (6-9)
————————————
11.Εθνικός 21 (6-9)
12.ΑΣ Παπάγου 20 (5-10)
13.ΑΣ Καρδίτσας 19 (4-11)
14.Αρκαδικός 18 (3-12)
————————————
15.Δούκας 18 (3-12)
16.ΑΕ Λάρισας 17 (2-13)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ